Замість обіцяних 14 грн/кг, китайська гречка буде коштувати 19 грн

Незважаючи на те, що імпорт гречаної крупи з Китаю звільнений від ввізного мита і здійснюється з мінімальною рентабельністю в 2%, яка «покриває тільки операційні витрати», в київських супермаркетах така гречка буде продаватися за ціною до 18,99 грн/кг, до того ж — лише з квітня.

Але до тих пір, поки китайська гречка потрапить на полиці магазинів, її продаж здійснює Державна продовольчо-зернова корпорація Україні через свій структурний підрозділ — ТОВ «Хліб Інвестбуд».

При цьому в компанії відзначають, що сьогодні розпродається ще та крупа, яка була раніше закуплена на внутрішньому ринку в українських переробників гречки. Більш того, підкреслює гендиректор «Хліб Інвестстроя» Роберта Бровді, на той час, поки доставляється продукція з Китаю, компанія заради «підтримки ринку» продає гречку з негативною рентабельністю для себе.

Зокрема, здійснює постійний продаж гречаної крупи з 27 підприємств торгівлі у всіх районах столиці, переважно розташованих на продовольчих ярмарках і ринках.

Як вже повідомлялося, перше судно «MSC BERYL» з 504 тоннами гречаної крупи на борту відбуло з порту Дальян 9 березня і, як очікується, увійде в порт Одеси 5 квітня 2011. Загальна кількість всього конракт — 20 тисяч тонн.

Коментарі вимкнені.