Зарваницька ініціатива добралась до Бучача

В залі засідань 15травня  Бучацької районної ради відбулася зустріч з представниками Зарваницької ініціативи : депутатом Верховної Ради України Тарасом Стецьківим та депутатом Тернопільської обласної ради Степаном Барною, – пишуть Бучацькі новини.

На думку Стецьківа, нажаль в Києві позбиралися багато політиків, які не можуть вирішити хто має бути номером 1 і тому не можуть об’єднатися. Мета таких зібраннь донести до тих політиків , що люди внизу хочуть  однієї потужної політичної  сили, яка могла б протистояти проросійським силам, які відверто ведуть антиукраїнську політику. В даний час на сході України в православній церкві чиниться великий тиск людей, заставляють разом з парафіями переходити в православну церкву Московського патріархату. В Києві патріарх Кирило хоче зробити свою резиденцію. Влада доклала всіх зусиль для знищення українського  патріотизму, мови, демократичних засад держави, а кремлівське російське православ’я хоче знищити українську віру.

Після останніх виборів о.Іван запропонував зустрітися громадським активістам Західної України  у благословенному і святому місці – у Зарваниці, щоб знайти нові шляхи  і визначити, що кожен з нас може зробити для України. Зараз у всіх землях Галичини, Волині і Буковини громадські активісти зустрічаються з людьми для того, щоб запропонувати  вихід, порадитися з громадянами і залучити найактивніших до Української справи.

Коментарі вимкнені.