Затверджено ескізи ювілейної медалі до 800-річчя Збаража

Відбулося засідання науково-методичної ради Національного заповідника «Замки Тернопілля», на якому затверджено ескізи ювілейної медалі, монети, значків, почесної грамоти, диплома та поліграфічної продукції до 800-річчя Збаража, – повідомляє прес-служба ОДА.

У засіданні взяли участь перший заступник голови Збаразької райдержадміністрації Юрій Фецович, генеральний директор НЗ «Замки Тернопілля» Анатолій Маціпура, вчений секретар заповідника Надія Макарчук, відомий художник Євген Удін та голова Тернопільського відділення Волино-Подільської геральдичної колегії Сергій Ткачов.

Було розглянуто ескізи настільної медалі роботи Євгена Удіна, ювілейної монети номіналом п’ять гривень, яку планується випустити Національним банком України, а також друкованої та сувенірної продукції і нагрудних значків.

Учасники засідання виробили пропозиції до запропонованих ескізів та затвердили їх. Також було запропоновано ініціювати зміну розташування зображення святого Георгія на гербі Збаража, відповідно до геральдичних правил.

Коментарі вимкнені.