Що зробила “Свобода” для Тернополя?

Дорога наша владо!

Ось уже два місяці нашим містом повноцінно керує ВО «Свобода», яка переконливо перемогла на місцевих виборах, отримавши не лише крісло міського голови, а й більшість серед депутатів. Старожили від політики стверджують, що це надто малий термін, аби робити висновки. Але їх не можна не робити, дивлячись, що відбувається з нашим містом.

Лише за минулий тиждень у Тернополі зросли ціни на опалення, гарячу і холодну воду, електрику, місцевий телефонний зв’язок, кабельне телебачення. Планується підняти тариф на послуги з перевезення громадським транспортом, хоча робота перевізників суттєво погіршилась.

Проголосувавши на виборах за мітингових патріотів, тепер тернополяни задумуються, чи готові вони платити за такий «патріотизм». Звичайно, не всі тарифи залежать винятково від місцевої влади, але чи зрозуміло це пересічному тернополянину, тому «маленькому українцеві», якого так чекали на виборчих дільницях? Так чекали, що навіть по 2-3 рази додому приходили. А як постало питання перейменування вулиці Черняховського, то не прийшли ні разу, щоб запитати думку мешканців. Саме тих українців, які досі не можуть впорядкувати свої документи, де треба змінити адресу проживання.

Чи готові тернополяни миритися з тим, що вперше за останніх 10 років прийнято бюджет, який не показує тенденції до зростання: він зменшений порівняно з бюджетом-2010. І це при тому, що ціни ростуть постійно, і переконатись у цьому можна хоч би на прикладі бензину.

Чи готові тернополяни миритися з тим, що на медицину в 2011 році не додано 4 мільйони гривень, тоді як на утримання влади заплановано на 3 мільйони більше, ніж було в минулому році?

Чи готові тернополяни зрозуміти, чому обласна рада, якою керує також представник ВО «Свобода», ні у 2010-му, ні на цей рік не передбачила жодної копійки на реконструкцію міського стадіону, щоб належно підготувати його до «Євро-2012»?

Чи готові тернополяни до того, що обіцянки влади, такі солодкі перед виборами, просто не виконуються: пенсіонери так і не дочекалися безкоштовного проїзду в автобусах, прибирання в під’їздах і ліфтах не стало кращим, ямковий ремонт почали робити серед зими, хоча обіцяли від нього відмовитися взагалі.

Чи готові тернополяни до того, що партія О. Тягнибока пропонує можновладцям проходити тест на детекторі брехні, хоча ні голова обласної ради Олексій Кайда, ні міський голова Сергій Надал навіть не заїкаються про свою готовність виконувати партійні ініціативи.

Зрештою, чи помітили тернополяни, що свободівці публічно не критикують жодну економічну ініціативу уряду. Їхня опозиційність зводиться лише до політичної та культурологічної складової. Може, тому, що методи керування в Тернополі такі ж, як методи регіоналів на рівні України?

А тим часом делегація міської ради за наші з вами бюджетні кошти тиждень перебувала в Польщі. Чи відчуємо ми результат від такої поїздки так само швидко, як зросли тарифи, покаже час. А поки що — слава Україні!

Небайдужий тернополянин, газета «Вільне життя плюс»

-1 thoughts on “Що зробила “Свобода” для Тернополя?

  • 12:30 | 4.02.2011 о 12:30
    Permalink

    Я не прихильник партії Свобода, але навіть такий делітант в політиці як я, розумію, що ця стаття – дитяча балачка.

    • 13:30 | 5.02.2011 о 13:30
      Permalink

      то плати і за мене: в маршрутці, в лікарні, за мої комунальні послуги

  • 13:29 | 5.02.2011 о 13:29
    Permalink

    підписують під кожним словом. Свободівцям навіть немо чого чекати 100 днів. вже видно, що вони політичні та господарські імпотенти

Коментарі вимкнені.