Завідувачі небесною канцелярією святкують ювілей

Ранок у кожного з нас розпочинається з запитання: яка погода за вікном? Інформація Гідрометцентру про погоду стала невід’ємною складовою нашого життя, яку ми щоденно отримуємо через засоби масової інформації, плануючи свій робочий день, вихідні чи відпустку. Відомості, які надає нам метеостанція, використовується не лише в приватному житті, а й конче необхідні в багатьох сферах діяльності. Ефективність ведення господарської діяльності у різних галузях великою мірою залежить саме від своєчасного надання об’єктивної інформації, достовірності прогнозів. Щоденна копітка робота гідрометеорологів дає змогу завчасно передбачити несприятливі природні явища та своєчасно інформувати про них органи влади та громадськість, і тим самим запобігти матеріальним збиткам, забезпечити стабільний розвиток області та безпеку її жителів.

Державна гідрометеорологічна служба є урядовим органом державного управління, який діє у складі МНС України. Гідрометслужба знана в мегаполісах і маленьких населених пунктах, у столиці та найвіддаленіших куточках країни, навіть у кожній оселі. Вона знаходиться на передовій позиції у ланцюжку „Запобігти, врятувати, допомогти”. У період катастрофічних паводків на річках, сильних злив і буревіїв ця служба першою „вступає в бій”. Вчасні попередження синоптиків і гідрологів дозволяють запобігти лиху, мінімізувати його наслідки, зберегти найдорожче – життя людей.

Згідно з Указом Президента України “Про працівників гідрометеорологічної служби” від 11 березня 2003 року, вся Україна святкує День працівників гідрометеорологічної служби 19 листопада.

Крім того, цього року відзначають 90-річчя утворення гідрометеорологічної служби України (у 1921 році офіційно з’явилася метеорологічна служба, за рішенням Декрету народних комісарів Радянської України вона мала назву Укрмет) та 175-річчя початку регулярних метеорологічних спостережень в Україні.

«Погляд» вітає колектив Тернопільського обласного центру з гідрометеорології, очолюваний Софінським Степаном Євгеновичем, з професійним святом.

Бажаємо вам міцного здоров’я, наснаги, оптимізму, щастя та завжди сонячної погоди вам і вашим родинам.

Коментарі вимкнені.