На Теребовлянщині пропонують корисну альтернативу магазинним солодощам
Хочете меду з малиною? А, може, з шоколадом? Чи з горіхами та соняшником? Коли перед тобою мед із такими нетрадиційними додатками, хочеться спробувати все.
Три роки тому Марта Смільницька із села Малів Теребовлянського району разом із чоловіком вирішили завести пасіку. Каже, меду вони з дітьми споживають багато, а для того, аби бути впевненими в його якості, вирішили виготовляти його самі.
Але не зупинились на традиційній формі його подачі. Пані Марта врізноманітнює натуральний смак, додаючи інгредієнтів — малину, шоколад, різноманітні горішки та насіння.
Каже, діти в захопленні від меду з шоколадом і він успішно заміняє магазинні солодощі. Так і здоровіше, і корисніше. Співрозмовниця пояснює, що любить цей продукт бджільництва за корисні властивості, хоча й розуміє — то не панацея від усіх хвороб, але переконана, що його регулярне споживання позитивно впливає на організм. Крім меду, використовують пилок, пергу, наcтоянку з воскової молі.
Цього року сімейна пасіка Смільницьких вирішила також пропонувати іншим свої вироби під брендом «Люксмед». Поки роблять для цього перші кроки, але пані Марта налаштована оптимістично і має багато ідей незвичайних додатків до меду.
Про свій досвід вона розповіла на туристичному воркшопі у теребовлянській ОТГ, де презентували стартапи за підтримки програми DOBRE, агентства USAID та міжнародної організації Global Communities.
Анна Золотнюк.
Коментарі вимкнені.