Тернополянам обіцяють справжню галицьку кухню та гастрономічні тури

У п’ятницю, 17 травня, у пивній ресторації «Ковчег» відбулася презентація «Клубу галицької кухні». Це організація, що об’єднує усіх зацікавлених у розвитку галицької кулінарії (рестораторів, кухарів, дослідників, журналістів…). Адже галицька кухня – самобутня і цікава, пояснюють організатори. Наприклад, усім відомий бурячок з хроном – і той з Галичини.

У «КГК» кажуть, що акценти у розвитку ресторанів на майбутнє будуть робити саме на галицьку кухню. Як запевняє виконавчий директор «КГК», суші та піцу туристи зможуть їсти й у себе вдома. А у Галичині їм треба подавати відповідні страви.
Галицька кухня є різна, проте вона цікава і має свої елементи.
– У Буковелі на повара я взяв землячку, яка готує по весіллях, – розповідає власник «Ковчегу» Михайло Гросуляк. – Бо у тих стравах є сила п’єців, сила рогача та жіноча сила – елементи галицької кухні.
Щоб зберегти усі традиції Галичини, «КГК» буде проводити різні форуми, тренінги, а також незабаром обіцяє видати книгу із назвою «100 галицьких рецептів».
Родзинкою ж співпраці рестораторів стануть гастрономічні тури, які зможуть відвідати усі туристи та познайомитися з особливостями кухні Галичини.
До слова, готові приєднатися до діяльності цієї організації не лише українці, а й поляки та словаки.

Мар’яна Зварич, новини Тернополя «Погляд»

Коментарі вимкнені.