Тернополянин радить не проґавити сезон і законсервувати сироп із цвіту бузини: рецепт

Зараз саме пора цвітіння бузини. Тернополянин Любомир Купчинський переконливо радить не проґавити сезон і приготувати сироп із квіток бузини.

“Це просто і недорого, водночас, на основі цього сиропу виходить один з найліпших освіжаючих напоїв на літо (достатньо просто розвести водою). Цього року пробував новий рецепт, усе вдалося на славу, тож і вам рекомендую”, — написав на своїй сторінці у Facebook Любомир.

Подаємо рецепт, наведений у дописі тернополянина.

Необхідні інгредієнти: 10 л води, 40−50 китиць цвіту бузини, 1 апельсин, 2 лимони, 70 грамів лимонної кислоти, 3 кг цукру.
Спосіб приготування: воду закип’ятити і охолодити, потім дати до води квіти бузини, лимонну кислоту, порізані лимони й апельсин. Настояти упродовж дванадцяти годин. Тоді додати один кілограм цукру і ще раз настоя­ти упродовж дванадцяти годин.
Процідити, додати два кілограми цукру, добре підігріти, але не доводити до кипіння, розлити у стерилізовані банки і закрутити. Готовий сироп розводити у довільних пропорціях з водою.

Коментарі вимкнені.