У Тернополі найбільша молодіжна подія року – «Форум Майбутнього 2012»

Запрошуємо на серію унікальних молодіжних форумів, що відбудуться в семи містах України,  збере більше тисячі молодіжних активістів з усіх куточків нашої держави.

Метою ФМ 2012 є донесення до молоді її ролі у розбудові громадянського суспільства та впливі на владні структури.  До завдань форумів відносяться активізація молодіжних середовищ до свідомого голосування під час Парламентських виборів 28 жовтня, інформування молоді щодо результатів роботи громадянського руху ЧЕСНО та громадської кампанії  «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!».

 

Що за 5 років Верховна Рада зробила для молоді?  Як молодь може впливати на владу? Що ми можемо зробити для якісного оновлення Парламенту? Які інструменти є у молодої людини для змін у нашій країні? Обговорити ці питання та почути думки провідних українських та міжнародних експертів, лідерів громадської думки, активісти молодіжних громадських організацій та рухів, студентських самоврядних організацій та просто молоді активні люди зберуться на молодіжному «Форумі Майбутнього 2012».

 

Організаторами ФМ 2012 є громадянський рух ЧЕСНО та «МОЛОДІЖНА ВАРТА».

Громадянський рух ЧЕСНО започатковано групою зацікавлених активістів спільно з представниками партнерства “Новий Громадянин”. Мета Руху – активізувати суспільство, щоб очистити майбутній парламент від недостойних депутатів. Символ кампанії – часник – засіб дезінфекції та боротьби з нечистою силою.

Учасники Руху розробили для кандидатів громадські критерії доброчесності, й до початку передвиборчої кампанії дослідили на відповідність цим критеріям 450 чинних народних депутатів. На другому етапі кампанї «Фільтруй Раду!» експерти та аналітики Руху проведуть дослідення 2500 кандидатів до наступного парламенту, в тому числі партійні списки та кандидатів-мажоритарників. Результати громадського аудитуполітиків представлені на сайті Руху у вигляді своєрідного «барометра доброчесності» – ЧЕСНОметра, що сприятиме усвідомленому та виваженому голосуванню громадян на майбутніх парламентських виборах.

 

Громадянська кампанію «МОЛОДІЖНА ВАРТА: молодь за вами спостерігає!» було створено молодими активістами у 2007 році.  Метою п’ятирічної діяльності  (саме на такий термін створена кампанія) було допомогти партіям сформувати конкретні програми, а потім допомогти політичним силам, що подолали 3% бар’єр на виборах, дотримуватись своїх передвиборчих зобов’язань, що стосувались молоді, якої в Україні 1/3 населення.

 

Коаліція молодіжних громадських організацій стала на варті молодіжних інтересів й проводила постійний моніторинг стану виконання політиками своїх передвиборчих зобов’язань перед молоддю, нагадувала політикам про їх, часом забуті, обіцянки та допомагала їх виконати. Ми досягли чимало успіхів й значна частина зобов’язань була виконана. Щого ж чекати молодим українцям від нового Парламенту?

 

Форум у Тернополі відбудеться:

11 жовтня 2012, м. Тернопіль

Український Дім «Перемога» (більш відомий як кінотеатр Перемога)

м. Тернопіль, б-р Т.Шевченка, 27

Як дістатися:

Від з/д вокзалу: пішки по вул.В.Чорновола (навпроти центр.виходу з вокзалу) до Театральної площі, далі звернути на б-р Т.Шевченка.

Від автовокзалу: маршрутне таксі №14 або автобусом  №20, до з/д вокзалу, потім пішки за схемою вище.

_________________________________________________________________________________________

Орієнтовна програма кожного з регіональних форумів:

09.30 – 11.00    Приїзд учасників, кава та реєстрація
11.00 – 12.30     Презентації 

Виступи організаторів

Виступи спікерів

Дискусія учасників форуму з спікерами

12.30 – 13.00     Перерва на каву
13.00 – 14.30     Панельна дискусія

Виступи спікерів

Дискусія учасників форуму з спікерами

15.00 – 15.45     Публічна вулична акція: «Прийди 28 жовтня»
16:30 – 20.00     Неформальне спілкування учасників та спікерів форуму

Відшкодування проїзду для учасників

 

Спікери форуму ФМ-2012 у Тернополі:

 


Олександр Солонтай, Світлана Заліщук, Вадим Гудима,Рибачук Олег, Тарас Случик, Ліза Щепетильникова, Євгенія Малих, Юрій Юзич

 


Деталі на офіційному сайті ФМ-2012

 

Будь на хвилі! Обери своє майбутнє!

Коментарі вимкнені.