В Україні може з’явитися корабель «Тернопіль 1540»

Назвати один з українських кораблів «Тернопіль 1540» запропонували тернопільські депутати. Більше того, у разі згоди, міськрада Файного міста готова взяти шефство над цим судном.
Відповідне звернення до Секретаря Ради Національної безпеки та оборони, Міністра оборони України та до командувача Військово-морськими силам України було прийняте на останній сесії ТМР.

«Керуючись Указом Президента України «Про організацію шефства над кораблями Військово-Морських Сил України», просимо Вас розглянути питання щодо присвоєння одному з кораблів, що поступили на озброєння Військово-Морських Збройних сил України (проект 58155, проектний шифр – «Гюрза-М») назви: «Тернопіль 1540». Тернопільська міська рада гарантує необхідне шефство та допомогу команді корабля», – ідеться у офіційному зверненні міськради.

Чи прислухаються у Раді Нацбезпеки та оборони до ініціативи тернопільських депутатів поки невідомо. Втім у мерії запевняють, що обов’язково знайдуть кошти, щоб не словом, а ділом допомагати команді судна з гордою назвою «Тернопіль 1540».

Тернополяни

Коментарі вимкнені.