Тернопільські студенти вигадали сайт з інформацією про всі ресторани міста (фото)
Студенти тернопільського політеху сіяли зерна ідей, садили ялівець, вигадували ідеї, що одна за іншу креативніші та показували іноземним гостям, на що здатні. Так у ТНТУ відкрили перший Регіональний міжуніверситетський Стартап центр.
Перерізали символічну стрічку аж близько десяти поважних осіб: ректор університету проф. Петро Ясній, заступник голови Тернопільської ОДА Петро Гоч, директор департаменту освіти і науки Тернопільської ОДА Іван Запорожан, представник Лісабонського Інституту менеджемнту ISG, директор компанії «Іррадіейр» (Португалія) Маркос Антоніо Ногуейра, перший проректор Микола Митник, проректор з науково-педагогічної роботи Степан Дячук, декан факультету управління та бізнесу у виробництві, директор Стартап Центру ТНТУ Павло Дудкін, заступник декана факультету управління та бізнесу у виробництві Оксана Гарматюк, координатор проекту Темпус в ТНТУ, начальник відділу міжнародних зв’язків Валерій Лазарюк.
Під час відкриття Стартап центру студенти провели креативний флешмоб – засівали зерна ідей та паралельно у дворі університету уже цілком по-справжньому заклали шкілку із саджанців козацького ялівця. Усі дійства символізували головну мету новоствореного Центру – формування у молоді інноваційного мислення.
Також 22 листопада в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя відбувся круглий стіл «Інноваційна діяльність як фактор забезпечення економічного розвитку регіону» та презентації партнерів Стартап центру за участю представників влади, працедавців, бізнесу та служб зайнятості. Одночасно в університетах міста Тернополя та коледжах ТНТУ працювали контактні столи з поширення інформації про проект Темпус.
Тренери Cтартап центру, доценти Ольга Мосій та Олена Сороківська провели також у цей день перший тренінг “Інноваційна шкілка” для команд факультетів та коледжів ТНТУ. Суть тренінгу у формі ділової гри полягав в тому, щоб кожна команда заповнила “Карту бізнесу”, тобто обдумала ідею створення бізнесу, дала назву компанії, визначила хто буде споживачем товару чи послуги, які конкурентні переваги, канали продажу, необхідні інвестиції в розробку та реалізацію цього товару чи послуги.
1. “Аромат минулого” – кав’ярня у вигляді горнятка кави з оригінальним дизайном приміщення, стилізованим під тему кави. В меню кафе – старі і оригінальні рецепти кави.
2. “Демпфер” – підприємство, яке випускає амортизатори для автомобілів, які дадуть змогу економити пальне і зберігати електроенергію в електромобілях, за рахунок двох котушок зі струмом, які працюють на не рівних поверхнях.
3. “Online” – компанія, яка розробляє сайт, на якому була б інформація про те, що відбувається в ресторанах м. Тернополя, з можливістю зарезервувати місце в ресторані.
4. “VXbot” – фірма, яка виготовляє шоломи, які одягають під час комп’ютерних ігор для створення відчуття участі у грі, відчуття присутності.
Більшість голосів отримала команда Online.com
Колектив Стартап центру ТНТУ запрошує студентів, особливо студентів – випускників інженерних спеціальностей, до запису на тренінги, що розпочнуться у грудні за підтримки європейського проекту Темпус, розробку стартапів та участі у європейських, регіональних та міських конкурсах інновацій.
КОНТАКТИ: м. Тернопіль, вул.Руська, 56, корпус №2, ауд. 54, 44, тел. (0352) 252976, e-mail: inter@tu.edu.te.ua вул. Микулинецька, 46, корпус №7, ауд.302, 112, тел. (0352) 254837, e-mail: dek_fbv@tu.edu.te.ua
Коментарі вимкнені.