Тернопільські регіонали пропонують «Свободі» об’єднатися

партія регіонів свободаТернопільські регіонали пропонують «Свободі» об’єднати зусилля і відповідальність за край. Про це в інтерв’ю «Главкому» сказав народний депутат від Партії регіонів, голова Тернопільського обласного відділення ПР Орест Муц.

«Сьогодні наша політична сила не має своїх представників у керівництві обласної ради. Голова облради – «свободівець», його перший заступник – з «Єдиного центру», заступник – з УНП, яка фактично пролетіла на місцевих виборах. А у Партії регіонів немає навіть жодного голови комісії. Ми говоримо: шановні, дайте нам посаду першого заступника голови ради. Вони кажуть: політично нам це невигідно. Та ж ситуація в міській раді Тернополя. Там ми – друга за величиною фракція. Просимо: дайте нам посаду секретаря. Відповідають те саме: нам політично це невигідно. Ми говоримо їм відверто: сьогодні влада в країні належить Партії регіонів, тому якщо ми всі дбаємо про наш край, то давайте розділимо політичні питання з економічними і віддамо Партії регіонів частину відповідальності за економічний стан області », – сказав Муц.

У той же водночас, за його словами, це не означає, що тернопільські регіонали не проти об’єднатися зі «Свободою ».« Об’єднатися і взяти на себе частину відповідальності за економічний стан краю – це різні речі. Наприклад, коли Партія регіонів сьогодні при владі на національному рівні, то перебування Миколи Томенка на посаді віце-спікера Верховної Ради зовсім не означає, що «Регіони» об’єдналися з БЮТом. Так само – з обласною радою. Ми не говоримо: давайте об’єднаємося. Ми говоримо: давайте об’єднаємо зусилля, об’єднаємо відповідальність за край. Наприклад, коли розробляється державний бюджет України, і при цьому в Києві потрібно захистити інтереси нашої області, то це не повинно бути справою тільки «Свободи» – до Миколи Яновича повинні йти представники всіх політсил від Тернопільщини і всі разом повинні відстоювати інтереси області! Сьогодні такого, на жаль, немає », – сказав Муц.

Він ще раз підкреслив:« Ми згодні брати на себе цю відповідальність, однак нашим опонентам віддати нам частина влади, як виходить, невигідно …».

 

Коментарі вимкнені.