Арсен Аваков не має права обзивати всіх «свободівців» подонками

Під Верховною радою знову неспокійно. На жаль, знайшовся якийсь неадекват, який кинув бойову гранату у міліціонерів. Багато поранених, один загиблий.

Щоб трішки більше дізнатися про всі ці події,  заходжу на сторінку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Читаю і не знаю,  що страшніше – граната в руках у маніяка чи слова високопосадовця. Цитую мовою оригіналу:

«Это результат брошенных нескольких взрывных устройств со стороны людей в футболках партии “Свободы”, устроившими драку с Нацгвардией под ВР.

Господин Тягнибок, чем “Свобода” отличается от подонков, стреляющих в наших гвардейцев на фронте?!»

Хвилиночку, пане Аваков. Гранату кинули з боку людей у футболках «Свободи», але у вас поки що нема жодного доказу, що це зробив представник саме цієї політичної сили. І тим не менше ви вже привселюдно винесли вирок, звинувативши людей у вбивстві лише тому, що вони одягнули футболки політичної сили, яка опонує вашій владі? Пане Аваков, а якщо я одягну футболку з вашим портретом і скою важкий злочин, це буде означати, що ви до нього також причетні?

Шановний міністре, у нашій країні, подобається це вам чи ні, поки що ще діє презумпція невинуватості. Це у сусідній Росії людей засуджують до двадцяти років ув’язнення лише тому, що комусь так захотілося. Чи вам хочеться щоб у нас було так само? Вам хочеться щоб без слідства і суду? І навіть, добродію, якщо слідство доведе, що цей страшний злочин здійснив представник саме «Свободи», обзивати всіх інших її членів «подонками» ви не маєте жодного права.

І на завершення пан Аваков пообіцяв, що розслідування і покарання будуть невідворотними. Це дуже добре, дуже радує, що наш міністр не лише у Фейсбуці сидить, а ще й інколи планує почухатися. Але ще хотілося б довідатися,  коли ж нарешті закінчиться розслідування щодо злочинів проти Майдану. Чи там все набагато складніше? Тоді злочинці не були одягнуті у футболки окремо взятої партії, а тому ідентифікувати їх набагато важче?

Андрій Березовчук

-1 thoughts on “Арсен Аваков не має права обзивати всіх «свободівців» подонками

  • 19:53 | 31.08.2015 о 19:53
    Permalink

    Перестаньте! За світлинами в інтернеті можуть, справді, лише в …раші судити. Після сьогоднішніх подій в Авакова лише один вихід, аби зберегти обличчя: негайно подати у відставку. Я не прихильинк “Сволоти”, але людина (ніколи не вважав його мінстром), яка допустила подібне, – мінімальне, що може зробити, подати у відставку. Про кулю в лоб тимчасового попутника його шефа мови краще не розпочинати. Ідеальний вихід – шоколадний зайчик відразу після свого звернення подає у відставку разом зі своєю камарильєю і “кроликом”, в.о. президента оголошують Парубія та одночасно проводять дострокові вибори президента, ВР.

Коментарі вимкнені.