Білорусь не Україна

Максим ЧеркашинНещодавно ми з друзями повернулись з Білорусі. За три дні вдалось відвідали Брест та Мінськ. За ці декілька днів неможливо скласти об’єктивну картинку про країну, тому розповім лише про власні емоції та спостереження.

Що Брест, що Мінськ приємно вражають своєю чистотою та просторістю вулиць. До слова, багато назв вулиць пов’язані з комунізмом (вул. Леніна, проспект Дзержинського, вул. Енгельса та ін.), а також багато радянської символіки. Недоліком даних міст є сфера громадського харчування – реально проблема знайти працююче кафе чи фаст-фуд, особливо вранці. Якщо ви купуватимете квитки на поїзд чи автобус – не розраховуйте на ввічливість продавця. Адміністрація записує переговори між продавцем та клієнтом, проте, це мало допомагає покращити сервіс.

Будьте готові, що ваше пересування по місту записують відеокамери, які охоплюють практично всю столицю. Судячи з будівництва великої кількості сучасних спортивних комплексів, закладів освіти та культури – влада країни робить ставку на розвиток гуманітарної галузі. Особливо вразила величезна бібліотека з оглядовим майданчиком.

Пів дня в Мінську ми провели на велосипедах, які можна взяти на прокат (36 грн./2 год.). Для велосипедистів також створені всі умови – велопрокат, велодоріжки, велоознакування та парковки.

На вулицях міста ви практично не побачите зовнішньої реклами, окрім соціальної. І якщо, для прикладу, у нас соціальна реклама про податки звучить як  “Сплатив податки – спи спокійно” (зорієнтовано на персональну вигоду), то в Білорусії “Реставрація – це коли платять податки” (орієнтація на суспільну користь).

Загалом, якщо у вас буде нагода відвідати Білорусь – обов’язково скористайтесь нею, нові враження гарантовано!

P.S. Особлива подяка нашій подрузі з Мінська Інзі Шликовій.

 

Коментарі вимкнені.