В’ялені помідори від Дзвінки Торохтушки
Сьогодні Дзвінка Торохтушка вирішила вгодити не тільки своїй хорошій сусідці Анні Іванівні, але й читачам “Погляду”. Пропонуємо Вам рецепт унікальних смаколиків від нашої Дзвінки.
Самокрутка проста у виконанні і не сильно затратна по енергоносіях, котрими нас шантажує уряд.Плюс до всього – вона без оцту. Вигадали її, напевно, інки або ацтеки. А, може вже італійці чи іспанці. Смачно неймовірно. Бажано, звичайно, брати оливкову олію, але я тут вияснила, що я – не олігарх. Тому згодилась звичайна соняшникова.
В кого є сушарка, можна скористатись нею. Я роблю це в духовці.
Отже : беремо деко, застеляємо його пергаментом, викладаємо, порізані половинками помідори. Солимо, перчимо, посипаємо базиліком. Можна взяти ще розмарин, або таку приправу, як “Прованські трави”.
Вмикаємо духовку на мінімальний вогонь і в`ялимо близько 3-4 годин. Духовку слід тримати привідкритою, щоб помідори не спеклися.
Далі кладемо на дно банки гілочку свіжого базиліку,щільно накладаємо помідори в банки, але не до самого верху, бо під час стерилізації вони піднімаються.
Закип`ячуємо олію і заливаємо нею гарячою наші банки з помідорами. Ставимо на стерилізацію на 10 хвилин.Закручуємо.
Коментарі вимкнені.