Лакмусовий папірець для нового прокурора Тернопільщини – Олександра Мартинюка

У середу, 01 липня 2015 року, новий прокурор Тернопільської області Олекандр Мартинюк зустрівся з представниками засобів масової інформації.
Обіцянка новопризначеного обласного прокурора:
“ Одна з основних вимог Генерального прокурора України – нетерпиме ставлення до корупційних проявів. Моє завдання – посилити роботу по координації щодо протидії корупції в області та показати реальний результат вже у найближчий час, – наголосив Олександр Мартинюк. Усім фактам дамо юридичну оцінку. Винні мають бути покарані” Окрім того, прокурор області окреслив перспективи введення в дію нового Закону України «Про прокуратуру», який кардинально змінить діяльність органів прокуратури. Зокрема, відповідно до вимог нового законодавства, на Тернопільщині замість районних прокуратур буде створено 4 місцеві прокуратури.
Враховуючи ці обіцянки нашою організацією була направлена скарга на ім’я Олекандра Мартинюка. Відповідь та реагування новопризначеного буде лакмусовим папірцем та одразу дасть можливість зрозуміти чи відрізняється він від попередника Ю. Гулкевича.

“НАРОДНА РАДА КРЕМЕНЕЦЬКОГО РАЙОНУ
громадська організація

Прокурору Тернопільської області
Мартинюку Олександру Григоровичу
46003 вул. Листопадова,4 м. Тернопіль
ГО Народна Рада Кременецького
району м. Кременець, вул.. Дубенська,
101/А

СКАРГА

Кременецьким РВ УМВС у листопаді 2014 р. було відкрите кримінальне провадження щодо незаконного видобутку піску (простіше кажучи крадіжки) з території Великомлинівецької с/р представниками Кременецької міської ради. Як виявилося, незважаючи на кримінальне провадження по даному фактові, арешт на об’єкт злочину, а саме пісок, було накладено лише у квітні 2015 р. За даний період практично весь обсяг піску зник у невідомому напрямі: практично зі 120 м.куб. залишилося лише 10 м.куб. З цим питанням та вимогою притягнення до відповідальності за зникнення речового доказу, наша організація звернулась до прокурора Кременецького району М. Гібського. Відповідь (копія надається) та вжиті заходи М. Гібським не відповідають чинному законодавству. Прокурором Кременецького району вчиняються порушення КП закону в частині п.4 част.2 ст.36 КПК України де зазначено: доручати слідчому органу досудового розслідування проведення у встановлений прокурором строк слідчих, розшукових дій, негласних слідчих дій, або давати вказівки що до їх проведення чи брати участь у них. А в необхідних випадках особисто проводити слідчі (розшукові) та процесуальні дії. Також в обов’язок прокурора входить призначати ревізії та перевірки визначені цим Законом.
Прокурор району М. Гібський не виконав вимог Закону, що дало підстави використати незаконно переміщений пісок в об’ємі 120 метрів кубічних на територію Кременецького КХП без належних документів. В супереч ч.1 ст.214 КПК та ст. 223 КПК України, прокурор Кременецького району Гібський М. не вжив заходів, передбачених Законом, проявивши умисну бездіяльність, не відреагував належним чином на порушення діючого законодавства працівниками Кременецької прокуратури та слідчими Кременецького райвідділу під час розслідування цієї справи. Також необхідно зауважити, що терміни цього “розслідування” перевищують усі розумні межі — майже сім місяців.
Правопорушення кримінального характеру з сторони прокурора та не притягнення винних осіб до відповідальності вказують на зловживання прокурором процесуально законом визначеного становища. В зв’язку з цим просимо призначити службове розслідування та вжити заходів реагування — нам в районі потрібний прокурор, а не особа, яка своєю бездіяльністю “кришує” як своїх підлеглих, так і різні корупційні схеми.
Заступник ГО Народна Рада Шевчук В. 01.07. 2015р. “

Враховуючи повне кришування Вашим попередником Ю. Гулкевичом нашого Кременецького прокурора рахуємо за необхідне висвітлювати в ЗМІ як скарги, так і Ваші відповіді.

Коментарі вимкнені.