Міська рада лякає тернополян, які діють на нерви депутату-свободівцю Окаринському

17 червня на сайті міської ради було розміщене повідомлення Управління торгівлі, яке інформує суб’єктів господарювання (зокрема тих, які здійснюють діяльність в нічний час) про те, що вони повинні дотримуватися Закону України та не використовувати після 22.00 феєрверків, піротехнічних засобів чи звуковідтворюючу апаратуру на повну потужність. Завершувалося дане звернення попередженням, що при порушенні цих вимог виконавчий комітет Тернопільської міської ради скасує нічний режим роботи закладу.

Можливо, таким чином Управління торгівлі, побуту та захисту прав споживачів реагує на скарги тернополян щодо використання в нічний час гучних салютів під час проведення бенкетів у ресторанах Тернополя? А може це депутат Михайло Окаринський підказав міському голові Сергію Надалу чи начальнику профільного управління, що тернополяни не зважають на Правила дотримання тиші в громадських місцях, які заброняють використання піротехнічних засобів та проведення феєрверків після 22.00 год? Адже саме Михайло встиг “відзначитися” у соцмережі Фейсбук, як палкий ненависник святкових салютів після 22.00, називаючи такі гучні святкування брутальним втручанням в приватне життя містян.

– Як від бабахання салютів сховатись малим дітям, які щойно заснули, старим людям, хворим? Вони прокидаються, бо в їх сон увірвався хтось зі своїм щастям, – обурювався Михайло Окаринський 8 червня о 23:22 на своїй сторінці в соцмережі.

Ті користувачі соцмережі, котрі підтримали Михайла Окаринського, назвали використання піротехніки після 22.00 – провінційним рагулізмом. Їхні опоненти в дискусії висловлювали думки, що нічні феєрверки не заважають, а хтось просто змирився з тим, що використання піротехнічних засобів ніким у місті не контролюється. Виникла навіть пропозиція контролювати підприємців, котрі надають піротехнічні послуги чи продають ці “атрибути щастя”.

Нагадаємо, ще в квітні 2011 року міська рада інформувала суб’єктів господарювання торгово-розважальних закладів, які реалізовують піротехнічні засоби та проводять феєрверки, що відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту населення від впливу шуму» та рішення міської ради про затвердження Правил дотримання тиші в громадських місцях, використання піротехнічних засобів та проведення феєрверків дозволено до 22.00 год.

Звертаємо увагу, що тернополяни, яким заважають регулярні салюти в нічний час, можуть поскаржитися на суб’єктів господарювання (власників сусіднього бару чи ресторану), повідомивши про порушення Правил дотримання тиші в громадських місцях. Для цього варто зателефонувати на цілодобву “гарячу лінію” міської ради за тел. 15-80 (зі стаціонарного телефону), або 0352-23-63-97 (з мобільного), повідомити місце та час використання піротехніки. Для доказів також найкраще зробити фото чи зняти відео.

Люба Вовк, новини Тернополя “Погляд”

-1 thoughts on “Міська рада лякає тернополян, які діють на нерви депутату-свободівцю Окаринському

  • 10:31 | 18.06.2013 о 10:31
    Permalink

    Все вірно, все красиво – тиша вночі. Але якщо сама міська рада під час проведення своїх концертів дозволяе використовуваати піротехніку після 23 00 то чому вона вимагає цього від інших. Зазвичай кожний концерт (який відбувається, за підтримки міської ради) на Співочуму полі, Театрально майдані чи парку Шевченка закінчується поза 23 00 і звичайно, закриття без феєрверку не закриття))) Їм спочатку саамим потрібно навчитись виконувати свої приписи, а вже потім вимагати цього і від інших!!!

  • 14:26 | 18.06.2013 о 14:26
    Permalink

    Нехай авторка статті напише адресу свого проживання. Буду знати де можна серед ночі стріляти салюти 🙂

    • 23:17 | 18.06.2013 о 23:17
      Permalink

      Вован, хто з мечем прийде – від меча і загине. Не роби людям пакостей, не стріляй серед ночі – …

    • 23:19 | 18.06.2013 о 23:19
      Permalink

      Володимире, а до чого тут авторка статті? 😉 Хіба в статті є хоч слово про моє особисте ставлення до салютів в будь-який час дня чи ночі?

Коментарі вимкнені.