Ми стаємо все більшою частиною великого російського ідеологічного проекту «Русский Мир» – Тарас Юрик

Тарас Юрик, депутат міськради

Вчора сходив в кінотеатр на фільм «Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь». Після перегляду зловив себе на думці, що так критично давно не дивився кінофільми. Кожен кадр для себе оцінював, як вдалий чи не вдалий. Переживав більше за якість фільму, ніж отримував задоволення від його перегляду, наче на якомусь конкурсі. Дивно стає від того, що на двадцятому році незалежності, з такими відчуттями дивишся перший український фільм, який потрапив в комерційний прокат. Особливо дивним є те, що ігрове кіно (художні фільми) для кожної поважаючої себе країни, є частиною державницької ідеології. В Росії білогвардійці протягом 70-ти років були ворогами і злочинцями, а за останніх 10 років, завдяки «Турецькому гамбіту», «Адміралу», та іншим кінострічкам, стали героями країни. Але найбільша біда в тому, що ті самі білогвардійці стають героями не лише для підростаючого покоління росіян, але і для українців. Ми повільно стаємо все більшою частиною ВЕЛИКОГО, РОСІЙСЬКОГО, ІДЕОЛОГІЧНОГО ПРОЕКТУ «РУССКИЙ МИР». Жодна українська влада не спромоглась, вичавити з себе бажання, наголошую хоча б бажання, відродити український кінематограф, народити своїх героїв, реанімувати забутих.

Бюджет стрічки «Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь» складає 16 мільйонів гривень. Кажуть в Україні не має людей готових інвестувати в національне кіно, не має меценатів. Хоча в світі це давно МЕГА прибутковий бізнес. Днями по телебаченню дивився інтерв’ю власника Футбольного клубу  «Дніпро», який назвав бюджет кожного з клубів ТОП-5 українського чемпіонату, який складає від 20 до 100 мільйонів доларів. А українське кіно, яке може потрапити в прокат всього-на-всього 2 мільйона доларів. Відчуваєте різницю… А це означає, що «видовища» українські олігархи інвестувати готові, тоді чому така біда з вітчизняним кіно??? А біда в тому, що януковичам-табачникам, цікавіші російські герої….

-1 thoughts on “Ми стаємо все більшою частиною великого російського ідеологічного проекту «Русский Мир» – Тарас Юрик

  • 17:19 | 27.02.2012 о 17:19
    Permalink

    Прикро, дуже і дуже прикро :(((
    Я дууже хочу щоб у нас було своє кіно – якісне, популярне, щоб наші актори були відомі……

  • 00:15 | 28.02.2012 о 00:15
    Permalink

    п.Тарас розумно каже! Але тут є загвоздка, цей фільм вже зібрав 1млн грн касових зборів за невикий прміжок часу, тобто можна сказати що він не сподобався(а тим хто не бачив то Не сподобається) лиш Українцям з Західної частини!Так ж само і з “Тарас Бульба”__це теж історичний Український фільм з Російським запахом!
    Це звісно не правильно таке робити. І з цим треба боротись!

  • 13:06 | 28.02.2012 о 13:06
    Permalink

    І справді Тарас Юрик рацію має!!!Треба розвивати українське кіно,музику і т.д.!!Особисто мені фільм “Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь” – сподобався!!!Нехай ще не досконалий, але хороший, краще щось, аніж НІЩО!!!

Коментарі вимкнені.