На Тернопільщині підставляють простих людей, щоб звітувати про високі показники затримання хабарників?

Боротьба з корупціонерами – це те поняття, яким нам промили мізки усі, від президента до рядового клерка. І не секрет, що коряться – тільки на словах. Але, цього четверга, Кременець сколихнула приголомшлива новина – пов’язали хабарника! Ось, здавалось би, система запрацювала, проте – це лише видовище, імітація бурхливої роботи. Замість того, щоб боротись із справжніми корупціонерами та хабарниками вони виконують план за старою як світ, накатаною схемою.
А події розгортались наступним чином. У середу до директора районного будинку культури завітала молода особа привабливої зовнішності, як вона представилась – крута бізнесменка із Тернополя. Легенда полягала у тому, що вона хоче орендувати приміщення районного будинку культури для проведення ярмарку-розпродажу третьосортними речами. Директор такій новині зрадів, адже зараз приміщення в оренду майже не беруть – криза. Панянка – засланка обурилась дуже низькою орендою (в межах двох тисяч гривень) і сказала, що може заплатити значно більше, мовляв, для бідної культури – не шкода. Після цього ця підставна особа попросила показати дорогу до Шумська, де мала зустрітись по аналогічному питанні оренди із директором будинку культури Шумська. Домовилась і там та призначила зустріч на завтра (четвер) для підписання договорів та оплати. Для зручності операції, у четвер, зібрали двох директорів у Шумську де у кабінеті говорили про подробиці угоди, але тут цій підставній хвойді закортіло терміново вийти. І фінал, у кабінет зайшли правоохоронці та заарештували директорів – хабарників. Як вони пізніше зрозуміли їх затримали за вимагання та отримання хабара у розмірі 10000 гривень та 5500 гривень відповідно.
Схема стандартна, знайти за чиєюсь вказівкою жертву, підіслати підставну особу, що зможе ввійти в довіру та залишити гроші, а далі , як то кажуть, все напише прокурор. Не відноситься директор будинку культури до корумпованих осіб Кременечини, як і культура в цілому. Дії ж осіб, що проводили цю операцію підпадають під Ст. 370 ч.2 провокація хабара. Даємо дружню пораду Олександру Богомолу та прокурору Тернопільської області Мартинюку Олександру — проконтролюйте негайно дії своїх підлеглих. Майте мужність визнати помилку та покарати своїх підлеглих. Наперед зазначимо — не посилайтесь в цьому питанні так звані “оперативні фото — відео матеріали”. В який спосіб вони здобуті та яка частина з них буде використана усі розуміють.
Дані дії ще раз доводять, що система прогнила безповоротно. Замість того щоб затримувати хабарників, корупціонерів, перевертнів у пагонах вони підставляють просту людину, що не має зв’язків та впливових друзів. Браво!!! Робота виконана – зірки на погонах.

Народна рада

 

Коментарі вимкнені.