Один у полі – все ж не воїн, – конфлікт на «Барна ТВ» закінчився звільненням

Конфлікт на ТТБ, про який неодноразово писав «Погляд», дійшов до логічного і в чомусь очікуваного фіналу. Це лише у казках добро завжди перемагає зло. У реальному житті все, на жаль, навпаки. Як підсумок – телеведуча Олена Герасименко написала заяву на звільнення за власним бажанням. Цей крок не варто розцінювати, як прояв слабкості чи зради своєї позиції. Це той випадок, коли один у полі – все ж не воїн. Як показує наш досвід, перемогти систему можна лише тоді, коли тисячі стоять пліч-о-пліч. І навіть кулі не можуть стати на заваді. Коли ж ти практично сам…
Але вона принаймні спробувала. І це не її поразка. Це поразка всієї Тернопільщини, всього нашого політикуму і всіх громадських організацій.
У чомусь схожа ситуація була два роки тому в Одесі. Там також директор ОДТРК Марина Аксьонова вирішила, що державний канал – це її приватна власність. І також знайшлися люди, які прагнули змін, які хотіли щоб канал був для глядачів, а не для чиновників. Але вони отримали підтримку і від політиків, і від громадськості. І директора звільнили. Не знаю чи пішло це на користь одеському телебаченню, але люди хоча б спробували щось змінити.
А що у нас? У нас таки знайшовся один політик, який, як останнім часом прийнято, пообіцяв підтримку лише у соціальних мережах і то не лише особисту, а ще й своїх друзів. І що? А нічого. Як кажуть у народі: «обіцяти – ще не означає одружитися». Для мене ж це стало черговим підтвердженням того, що для наших політиків головне – зробити «вигляд». У них між словом і ділом таки велика прірва.
А ще у нас одягни в неділю на День Незалежності вишиванку і отримаєш можливість протягом дня кататися у маршрутках безкоштовно. А ще у нас того дня буде багато патріотичних промов і гасел. І ще знімальні групи ТТБ будуть переслідувати окремих політиків, щоб потім показати тернополянам їх у всій красі. А ще потім якийсь з тих політиків дасть інтерв’ю все тому ж ТТБ і розкаже, як йому чудово вдалося організувати День Незалежності – набагато краще, ніж всім його попередникам разом взятим, як це було з «Лемківською ватрою». Головне щоб він, при цьому, не забув згадати Майдан і Небесну сотню і наголосити, що всі ті події відбувалися заради того, щоб Конституцію України замість Януковича сьогодні порушував Порошенко, а на ТТБ замість Хоптяна вихваляли Барну.
За кордоном кажуть, що журналіст – це сторожовий пес демократії. А у нас влада, зокрема і тернопільська, дуже хоче, щоб журналісти були кімнатними болонками. І поки що це їм вдається, принаймні на рівні державних мас-медіа. Навіть, якщо інколи працівники цих мас-медіа самі потребують змін.
Р.S. Сьогодні написала заяву на звільнення і Руслана Стасишин, завідувач редакції інформаційних програм. За один день канал втратив двох хороших спеціалістів лише через те, що вони прагнули змін до кращого.

Андрій Березовчук

Більше ТУТ

Телеведуча Олена Герасименко: «Якщо берешся не за свою справу – це те саме, що ліпити вареники з гіпсу»

Чи є свобода слова у Тернополі?

Журналісти Тернополя надіються, що «Барна ТБ» стане незалежним

-1 thoughts on “Один у полі – все ж не воїн, – конфлікт на «Барна ТВ» закінчився звільненням

  • 20:53 | 21.08.2015 о 20:53
    Permalink

    Губернатор “рулить” і буде ще більше, якщо згадаємо, як пройшли вибори по чернігівському сценарію і чий кандидат переміг! Задумайтесь, це тільки по одному виборчому округу, де на кожного виборця було по 1 міліціонеру, прокурору, судді і працівнику СБУ! Недаремно регіонал, вірний пес Януковича, глава ЦВК отримав найвищу нагороду держави!
    А тепер відчуваєте, які вибори приготувала нам влада у жовтні. Нічого вам не нагадує!
    Ніби повертаємося у часи донецького “беспредєлу”.

Коментарі вимкнені.