Влодко Пискатий: Про ренту і газ для Фірташа


Вай, людоньки, шо то сі в країні робит. Тая Тимошенко, жи її всі знают, як «Юльку, газову принцесу» кілька місяців гонила по Верховній раді і казала всім, жи тре якусь ренту на газ знизити. І як тую ренту знизити, то і ми будемо троха менше за той газ платили. То кум мій, як теє почув, кожного дня до церкви ходив і свічку ставив за Юльчине здоровлє. Не того, жи він її так полюбив, а просто казав, жи як ціну на газ не спустять, то він самогонку більше робити не буде. Бо не виплачується.

Та дурно кум сі стратив. В уряді нашім на його свічки ніхто не зважив. Бо уряд наш очолює такий собі хлопака в окулярах і штанцях, які йому короткі і ледве му дістают до кісточок, певно в його баби дві ліві руки, жи не вміє хлопові добре штани підігнути. То той хлопака, на котрого кажут «Куляв лоб», сказав, жи тая Юлька для якихось волігархів сі старає. Бо як тую ренту знизити, то не буде в бюджеті грошенят. І не буде тогди ні субсидій, ні пенсій, ні стипендій, ні зарплат бюджетникам. Бо тая рента – то дуже фест файна штука.

А днями ото прибігає кум, а вока такі великі, ніби йому баба його сама перваку налила, і кричит ше з одвірків: «Знизять ренту, знизять ренту». Ото десь він почув, жи той «Куляв лоб», шо раніше «Голодним фронтом» керував, а тепер урядом, приймає новий податковий кодекс. І там тую ренту зменшуют ледь не в два рази. Але… Я так кумові і сказав: «Але ж куме, то зменшуют тіко для приватних компаній». А хто у нас приватні компанії? Ахметов, Фірташ, Шуфрич і ше кілько таких самих. То для них теперка газ буде дешевим, а нам і далі самогонка буде дорого обходитися? То як Юлька хтіла ренту знизити, то вона на волігархів працює. А як тим самим волігархам знижує уряд, то він для людей старається?

Кум плюватися почав. Але я го одразу вспокоїв. Кажу, куме, тут все правильно. Нам вобіцяли після майдану, жи багаті будут за бідних платити? Вобіцяли. То чого ви куме тепер хочете? Ми ж з вами багаті, бо за Конституцієм все у цій країні – наше, всякі там надра і все що у тих надрах. А тії олігархи вони ж бідося, ледь кінці з кінцями зводять. То ото наш «Кулявлоб» про них і печеться. Бо він, кажут, великий економіст. Вміє економити на простих людях. І чим більше на нас зекономит, тим більше йому в кишеньку капне. А я і не дуже проти. Ми з кумом вже якось і дорогом самогонком переб’ємося, а «Кулявлоб» може, нарешті собі нормальні штанці купит.
Владко Пискатий, тіко для «Погляду»

Коментарі вимкнені.