Роман тернопільської письменниці про перших християн представлять на Форумі видавців

articleimages_64473_160913_1

Лесю Романчук українcькі читачі знають як авторку популярних романів, поетичних збірок і цілої низки книг для лікарів. Її основний фах – медицина, але вона також – бард. Художні твори з-під її пера вирізняються емоційністю, ліризмом і значною глибиною. Леся Романчук є власницею численних нагород, у тому числі літературної премії імені Уласа Самчука, відзнаки “Найкращий автор” президента Форуму видавців у Львові 2014 р., відзнаки “Золотий письменник України” від “Коронації слова” 2015 р.

Цього року на Форум видавців Леся Романчук і видавництво “Навчальна книга – Богдан” везуть книжку “Благословен, хто йде”. Автограф-сесія і презентація видання відбудуться у холі другого поверху Пілацу мистецтв у Львові на вул. Коперника, 17. Початок об 11.00.

“Це перша книга великого роману, події якого розгортатимуться у тривалому проміжку часу, починаючи від І ст. нашої ери. Я писала християнський твір, адже доносити Святе Письмо до людей можна різними шляхами. Чим захопливішим буде цей шлях, тим з більшою цікавістю вони дізнаютья про ті речі, які вважали серйозними і навіть суворими, – говорить Леся Романчук. – Вони зможуть дізнатися про ці речі у людський спосіб – пройти з апостолами шляхами їхніх місійних подорожей…”

“Благословен, хто йде” – роман про святу мученицю Теклю, яка є також неофіційною покровителькою Тернополя, рідного міста авторки. На сторінках видання можна буде подумки пройти місійні подорожі апостола Павла і його супутника св. Варнави. Там же читач зможе дізнатися про те, як донька римського намісника міста Іконіон (сучасної Коньї у Туреччині) стала християнкою, як вона уникнула спалення на вогнищі, отримала дар творити дива і зцілювати недуги. Матеріали для твору Леся Романчук збирала протягом семи років. Щоб відчути дух старовини письменниця, двічі побувала в Італії.

Роман, який читачі зможуть оцінити уже цього тижня, цілковито узгоджується з Біблією.

“За цим дуже пильно стежив отець (о. Тарас Коковський – прим. авт.). Так мені Бог дав такого консультанта, – зазначає авторка. – Сподіваюся, книга буде цікавою і для молоді, і для старших людей. Та ще враховуючи те, що Текля – покровителька нашого міста. Це Текля, яка зцілює серця, творить чудеса. Ці дива справді трапляються і одне з них сталося зі мною. Я просто хочу, щоб люди про це знали, знали про те, що мають такий шлях до зцілення свого болю, до вирішення своїх проблем. Цей шлях дає нам Господь”, – акцентує письменниця.

Тож історія християнства на сторінках “Благословен, хто йде” тісно переплилася із пережитим досвідом самої Лесі Романчук. І авторка не зупиняється, уже запланувала наступні частини роману. І них буде мова про апостола від сімдесяти св. Климента, про Кирила і Методія, про володимирове Хрещення Русі-України, — розповідає тернопільський кореспондент РІСУ Володимир Мороз.

Коментарі вимкнені.