Тернопільське озеро – атракція для дорослих

Озеро обгородили.
Непристойно високим парканом, як затятого рецидивіста, впаяли термін ув’язнення із конфіскацією всього шарму, котрий був.
Висота паркану стала щось на кшталт перепустки-ростоміра в Діснейленді – до 18 років на цей атракціон не можна. Тернопільський став став легендою не тільки для туристів, котрі ще не були у нашому місті, а й для усіх малих дітей, котрі тепер прогулюються повз паркан і навіть не підозрюють, що за ним є величезна водойма з хвилями і відображеними хмарами у безвітряну погоду. Залізна завіса.
Неясно, чим керувались проектувальники такого конструктивного рішення. Можливо, вони боялись напливу суїцидальних спроб, що через політично-економічну ситуацію тернополяни масово побіжать зводити рахунки з життям, а їм ще на вибори йти.
Або ж остерігались загрози з іншого боку, алігаторів чи летючих риб. Тут архітектора можна розуміти, бо це може бути справді проблемою, коли ти прогулюєшся в нових білих штанах чи в 47-й раз їдеш і вертаєшся єдиною в місті велодоріжкою, щоб хоч якось накататись – і тут в тебе з-за паркану врізається Cheilopogon pinnatibarbatus. Погодьтесь, приємного мало.
Таємниці завжди ваблять, завжди сильно цікаво хто застрелив Кенеді, з якої причини вибухнув Челенджер, а тепер ще до нерозкритих таємниць тисячоліття додалась незбагненна висота паркану навколо тернопільського ставу.
Ні, ми як люди критичні, розуміємо аргументи про безпеку дітей і таке інше, але якраз найбільш глибокі і небезпечні місця – біля причалу і на острівку закоханих – абсолютно відкриті у своєму вільному доступі до води. І за останні двадцять років не пригадую жодного випадку, щоб туди падали діти. Раз, правда, бачив як тьотя послизнулась на мокрому бетоні, що поріс мохом, і впала у воду і таким самим штибом потягнула свого кавалєра, котрий поліз її рятувати. Романтика.
Стоп! Романтика! Ось де причина. Паркан на острівець закоханих вже обліплений замками і колодками у вигляді сердечок, а великий паркан навколо озера – геніальне рішення!
Сплеск закоханості, а потім народжуваності, а потім купівельної спроможності, а потім податко-сплачуваності.
І Тернопіль стане столицею України.

Володимир Гевко

Коментарі вимкнені.