Тернопільські повії будуть голосувати за Надала

А містом повзуть чутки… Повільно так повзуть і заповзають у всі отвори, надаючи перевагу отворам у вухах тернополян. І вже у громадському транспорті, на ринку, в магазинах тільки і чути: «Самопоміч» легалізує проституцію», «Садовому зарплатню виплачують москалі», «Пастух був у зоні АТО на боці сепаратистів», «Пастух придбав собі вертоліт».

Я днями у ЖЕК пішов, поцікавитися чи субсидія нарахована. А мене прямо у дверях якийсь дідок за лацкани піджака схопив і кричить: «Голосуй за Надала». Я дискусію розпочати хотів, цікавлюся, а це чого ж. А він мені у відповідь: «Бо Садовий у комірчині львівської Ратуші атомну бомбу має і якщо Пастух не переможе, то він її на Тернопіль кине». Щоб врятувати життя тернополян, я поклявся дідусеві, що тільки проти прізвища Надала поставлю хрестик і ще пообіцяв, що навіть моя золота рибка віддасть свій голос за Сергія Віталійовича.

Поклястися то я поклявся, але стало мені цікаво звідки ж то ноги ростуть у цих чуток. Бувають випадки, коли нижні кінцівки ростуть від вух, але щоб вони росли у зворотному напрямку, з таким я зустрівся вперше. І провів я маленьке розслідування. Не обійшлося без методу дедукції, який заповідав нам ще сер Артур і з’ясував, на підставі все тих же чуток, що має до розповсюдження всіх цих бочок з дьогтем, без жодного натяку на ложку меду, хтось з прес-служби нашої міськради. Злі язики, навіть подейкують, що докладає до цього руку, перо і клавіатуру керівник цієї служби. А направляє їх, мається на увазі руку, перо і клавіатуру, сам. Так, так, ви правильно подумали, дивитися потрібно догори. Хоча хвилиночку, не задирайте голову так високо – не зважаючи на унікальні досягнення перед містом і його жителями, як всіма разом так і кожним окремо, Сергія Віталійовича ще не канонізували. Хоча б хто мені що не казав, а я таки не вірю, що він має до цього якесь відношення. По-перше, тому що він патріот. Якщо хто у це не вірить, пригадайте, як війт наш в одних трусах на Водохреща в ополонку пірнав. Чим не ознака патріотизму? Більше того, подейкують, що він дочці квартиру у Львові придбав. Зауважте не десь на Маямі чи Дубаях, а у Львові, цьому розсаднику «бандерівщини» і українського націоналізму, мер якого фінансується москалями.

А по-друге, для чого воно Сергію Віталійовичу – оце обливання брудом конкурентів? Адже, згідно з усіма соціологічними опитуваннями він здобуває «вікторію» ще у першому турі. Це підтвердили два прогнози погоди, один заспаний ховрах, сім кавових гущ і колода карт Таро, які війт зберігає у своєму сейфі замість генерального плану міста. А також одна жриця «вуду», яка не захотіла, щоб її ім’я стало відомим широкому загалу. Крім того, кажуть, що на Покрову над Театральним майданом літав чорний ворон і кричав: «Надал, Надал». А якщо вже дурна птиця знає за кого кричати, то розумні тернополяни і подавно визначилися. Он скільки їх висить на плакатах і нахваляються за кого голосувати будуть. Якщо ж ще хтось не вірить, що Надал таки переможе, то є останній цьому доказ. Нещодавно соціологи перестріли біля залізничного вокзалу якогось глухуватого дідуся і поцікавилися у нього за кого він буде голосувати: «За Надала чи за Надала». Той одразу ж відповів: «Надалі з такими запитаннями до мене не звертайтеся», після чого був записаний у палкі прихильники діючого мера, а відповідь його стала останнім цвяхом у труну надій всіх, хто сподівався відібрати у Сергія Віталійовича бодай один голос.

Можливо саме ця переможна поступ і зіграла злий жарт із Сергієм Віталійовичем. Бо саме тому язики, такі ж злі, як і жарт, і розпускають всі оці чутки про приналежність його штабу до розпуску брудних чуток щодо конкурентів. Ну нема їм чим тепер там займатися. Половина штабу ще трішки переконує тернополян, що Надал найкращий мер усіх часів, народів і континентів. Але тут проблема у короткому проміжку, відведеному під передвиборну агітацію. Був би він трішки довшим і нам би довели, що Тернопіль заснував саме Сергій Віталійович, що це його руками зведені тут всі будівлі і що він власноруч посадив кожне дерево, яке потім зрізав, щоб звести новобудову. А ось друга половина штабу зовсім не має чим займатися. Тому і думають деякі нехороші люди, що вони причетні до «чорного піару». Не вірте!

Нема потреби ні у мера, ні у членів його виборчого штабу розпускати якісь там чутки. Адже впевненість у перемозі їм надає хоча б той факт, що всі тернопільські повії будуть голосувати лише за нього. Ні, не тому, що він мачо, хоча і не без того, а тому, що не хочуть вони легалізації. Не хочуть заводити трудові книжки і отримувати потім мізерну пенсію за свою важку працю. Так що якщо вам хтось скаже, що прес-секретар міської ради чи сам мер має якесь відношення до всіх тих пасквілів, які останніми днями заполонили тернопільські видання, плюйте їм в очі і не бійтеся відповідальності. В разі чого – скажете, що я дозволив. Якщо ж вам хтось скаже, що Садовий з Пастухом трішки не тієї орієнтації, живуть у шлюбі і Тарас народив Андрієві п’ять синів, а Андрій Тарасові трьох дочок і на додачу ще й синочка – вірте. Бо як казав Гебельс – чим більше брехня, тим легше у неї повірити. І хоча у міськраді до брехні не мають жодного стосунку, але фразу цю там знають дуже добре.
Андрій Березовчук

Коментарі вимкнені.