У Тернопіль йде грип з Росії, який гірший СНІДу. Підсумок дня від Дзвінки Торохтушки

Понеділок. Новинна стрічка файного міста більше нагадує якийсь вестерн. Шахраї, міліція, самооборона, ,орці зі злом, бійці АТО, волонтери і просто небайдужі громадяни…
Але всі вони просто готуються до Миколая. Навіть, шахраї і міліція. Бо ж всім відомо, що шахраї зараз намагаються нас надурити, щоб мати кошти на подарунки для своїх шахраят, а міліція їх ловить, щоб відібрати вкрадене . Ну, ви зрозуміли. Але, добре, що ловить. Хай вже краще міліціонерята…
Час такий . Містом їздить тролейбус святого Миколая, по церквах повідкривали майстерні, а одна пані з Тернополя напекла аж 200 “Миколайчиків” для бійцв АТО! І хай хтось скаже тепер, що “Рошен” – то хороша торгова марка. Ага. Вона, може й торгова, но не хороша – точно. А пані з Тернополя – ото і краса, і сила, і душа! Дай їй Бог здоров’я.
Ага. І комунальникам нашим теж! Бо ото сніг ще не впав був, а дощику трохи вчора покропило, а потім і морозець почав тріщати. То наші комунальники хутенько так, шо гей-би й не кожда галицька газдиня огірки так квасить, чи капусту, як наші комунальники миттю пересолили всі вулиці і тротуари. А сіль-то – не проста. Червона і екологічно чиста.Не заважає рости потім, після соління, різній зелені. Отака сіль: і не ковзаєшся, і не шкодиш природі. Натурпродукт.

Ну, але то таке. На сайті “Відкрите місто” на комунальників не жаліються. А от на тих, хто перед зимовою засолкою, дороги стелить та ремонтує, – скарг, хоч греблю гати. В основному на вікові проблеми доріг. Вони ж у нас всі бальзаковського віку. Отже : скільки їх не припудрюй, а целюліт не приховаєш. Треба, хоча б невелику, але пластичну операцію. Чи тонального крему. Асфальто-бетонного. Та ще б якось оту ямковість ( ну й термін) ліквідувати… От тоді й можна буде і по наших дорогах в люди вийти.

Тілько виходити теж треба обережно. Бо он наші земляки Михайло Головко, Андрій Шараскін, Михайло Апостол і Володимир Стаюра пішли у світ широкий. Все ніби й правильно, пішли, а їх взяли і внесли у списки “Народного Трібунала” Х@йлостану. Типу, погані хлопчики, нерускі зовсім і дядю Вову не люблять. Авантюристи вони, коротко кажучи. Хоча.. Там, у сусідній державі, щось таке з людьми робиться на всіх рівнях, як ніби в них цьогоріч гриби зародили і грушки на вербах повиростали. Але то в них все від погоди, я думаю. Погана погода для москалів у світі. Ой, погана.

А для нас хороша. От тільки знову ж таки, звідти, від москалів іде до нас злобний грип. Зі всіма своїми “прєлєстями”. Так що швиденько згадуємо, що калина у нас – не тільки за вікном, а й в баночках, і робимо імуноукріплюючі чаї. Можна з лимоном і медом. Бережіть себе!

Бо кацапський грип – гірше, навіть, свинського. Тобто це – натуральне свинство на 5 днів, а потім довгий процес виздоровлення. Ну, від грипу, то вилікуватись можна, а от від кацапоангіни – ніколи. То гірше СНІДУ. Он показують і пишуть, що в нас тут голодні бунти, у файному місті, що ми перекопуємо мерзлі грядки в пошуках “корєньєв” і трави, їздимо на смітники… Ну і т. д.

Ми з того сміємось, звичайно. Але то вона і є – кацапоангіна. Коли пропаганда, як єрихонська труба, горлопанить всякі дурниці, а купа люду в то вірить і, як бацилу передає з вуст в уста. Болячка.

Переживемо. Головне – пильнуймось, побільше на свіжому повітрі буваймо. Он для цього нам стару алею в парку Топільче відновили, навіть. І пустили ще один тролейбус через Східний. І тарифи в маршрутках ще не підняли. Все буде добре!

Коментарі вимкнені.