З кожного зрізаного дерева по різочці приніс св.Миколай Сергію Надалу та Ко

Доброго вечора, файномістяни!
Всі були чемними цілий рік? Подарунки отримали?
Бо я ото, чисто припадково, зустріла одного дня святого Миколая на вулиці Листопадовій, якраз навпроти міськради. Стояв з помічниками і вивчав ретельно записи добрих справ мера і депутатів та порівнював їх з офіційним релізом, наданим міськрадою.
Подумав святий і розпорядився видати на всю команду різок. По одній лозині з кожного спиляного дерева.
Помічник міського голови  мало не вмлів і почав доводити, що мерія працює, ледве, що не в поті чола. А що рук не покладає – то вже точно. Особливо, коли є що тими руками потягти. І показував святому всякі папери, сильно мудрі, з розпорядженнями, призначеннями, рекомендаціями. Таблицями і графіками виконання робіт за минулий, поточний і майбутній періоди.
Миколай сумлінно пробував розібратись у тих чиновницьких ієрогліфах. Але, прийшов до висновку, що то все тіко виглядає красиво і мудро, а насправді там чорт ногу вломить.
Чортик Антипко зауважив, що ногу можна зламати не лише а паперах міськради, а й на міських дорогах непредставницького значення, слизьких тротуарах у дощ і в темних двораз на БАМі та Алясці.
Так що : в результаті святий Миколай зупинився на різках, що Антипко з радістю виконав.
Але…
Не були б наші чиновники самими собою, якби то все не перевернули з голови на ноги.
Наступного дня С. Надал і вся депутатська рать вирішили для себе питання Миколаївських подарунків.
В бюджеті 2016 на самих бюджетників коштів не вистачить. Зате на рідну дочірню фірму С. Надала “Тернопільбудінвестамовник” знайшлось одразу 350 000 грн.
А потім ще провели акцію “Файному місту – файне табло!”. І вирішили, що електронне табло на ЦУМі , вартістю 500 000 – саме те, чого Тернополю бракує. От ніяк без того табла містові не обійтись.
Все вірно. Ми ж чвалаємо до Європи. Маємо виглядати красиво, сучасно і по-новому. Тому над кожною калюжею має висіти красива вивіска на фасаді. А сам фасад має бути пофарбований в кольори будуарних пенюарчиків. Теж яскраві, щоб аж очі вибирали. Як на будинку старої вчительської бурси на вул. Січових Стрільців, котрий стараннями мера і нового власника з історичної пам’ятки перейшов у ранг пам’ятки жлобозодчества.
А ще в нас все має бути електронно. Як квитки в тролейбусах. На це наші доблесні “миколаї” потратили 1 600 000 грн. з міського бюджету. Ну, там планувалось замінити кондукторів на якусь автоматизовану систему. Але в результаті тролейбусами автоматично бігають кондуктори з пластиковими коробочками з квитками, а файномістяни платать і далі за проїзд готівкою.Одним словом : або то не кондуктори, а біороботи – і тоді все зрозуміло. Або це чергова серія “зоряних війн за бюджет” з боку міськради.
А свято наближається… До Файного міста пластуни привезуть Вифлеємський вогонь . На Театральному майдані уже стоїть традиційна шопка з овечками.
І, напевно, щоб не виглядати убого перед святинею, прикрас на ялинку наші міськрадівські “волхви” закупили на суму 198 000 грн. Йой! І як ті пастушки до ясел у подраних постолах ішли і свитах? Ну, геть не в тренді були хлопці…
Не хочу писати про погане. Не хочу ні про па-де-де Барни і Кроліка, ні про трабли і граблі, на котрі люди люблять наступати по кілька разів.Геть ні про що із циклу ” Як нас грабують”.
Теж хочу свята. З дідухом, родиною і Богом.
Хай все буде добре!

Коментарі вимкнені.