Тернополяни побачать мумію Тутанхамона

В рамках року єгипетської культури в України до Тернополя привезуть мумію Тутанхамона. Для загального огляду вкриту золотом півтораметрову мумію фараона-підлітка виставлять на Театральному майдані. Враховуючи не лише археологічну, а й реальну вартість експоната, спеціалісти оцінюють її у 4 мільйони доларів, Тутанхамон буде виставлений у спеціальному саркофазі з куленепробивного скла.
Охороняти його будуть не лише посилені патрулі тернопільської поліції, а й кілька десятків спеціально підготовлених охоронців з Каїрського музею, яких так і називають: «особиста охорона Тутанхамона». Експозиція діятиме лише у світлу пору доби. Де саме зберігатиметься мумія вночі – зберігається у найсуворішій таємниці.
Мумія Тутанхамона – одна з наймістичніших археологічних знахідок. Всі шестеро шукачів скарбів, які першими потривожили кількатисячерічний спокій фараона померли при нез’ясованих обставинах протягом короткого проміжку часу. Але тернополянам не варто хвилюватися – прокляття мумії давно втратило свою силу.
Крім того у дні функціонування виставки на все тому ж Театральному майдані організують міні-ринок у східному стилі, на якому можна буде придбати сувеніри і солодощі.
Тож Тутанхамон чекає тернополян у гості, починаючи з 1 квітня цього року.
З першим квітня, дорогі тернополяни  😎

Коментарі вимкнені.