У Тернополі тепер однотуровий мер

Це сталося. Хоча б тому, що не могло не статися. Сергій Віталійович Надал, що в перекладі з мови одного північноамериканського племені звучить як: «Той, що перемагає у першому турі» таки переміг. І нема у цьому нічого дивного. Про це попереджали соціологи, синоптики і астрологи; ще оракули у Дельфах пророкували цю подію; останніми словами Ванги були: «Надала переможе у першому турі»; осінній вітер у листі пожовклих верб шепотів: «Надал переможе у першому турі»; Журавлі, відлітаючи на південь, замість звичного «Курли-курли» кричали: «Надал переможе у першому турі». Не відставали від природніх явищ і місцеві політики епохи «Того, що перемагає у першому турі», як то О.К.Аринський і Б.У.Рбеза, які переконували один одного, що у «Того, що» все схоплено, він своєю невпинною працею на розвиток міста протягом двох останніх місяців зумів завоювати довір’я тернополян. А якщо хто не проникся, то для таких існував утаємничений агент «Того, що перемагає», така собі К.А.Луш, яка чи не у всіх місцевих газетах поливала лайном конкурентів «Того, що перемагає». І все це разом і у комплексі  принесло таки результат – він переміг.

Кажуть, що з цього приводу сьогодні у міській раді відбудеться великий прийом – будуть приймати салат олів’є і деякі напої, торгувати якими у файному місті у вечірню пору заборонено. А ще кажуть, що тепер і аж до скінчення віку, мається на увазі віку керування містом «Того, що перемагає у першому турі»,  25 жовтня оголосять вихідний. Планують роздачу хліба для малозабезпечених і всілякі видовища для всіх інших, хоча кажуть, що гладіаторські бої у культурну програму чомусь не включили.

Аналізуючи результат цих виборів можна прийти до висновку, тернополяни у більшості своїй не наважилися на зміни. І у цьому нема нічого дивного – всі вже давно звикли, що будь-які зміни у цій країні приносять винятково погіршення. Тому більшість і сповідує принцип: «Нехай вже так,  аби не гірше». Є ще один принцип, який також не варто скидати з рахунку: «Цей вже накрався, а коли прийде новий, почне красти по новому».

Ну-ну, шановні, ви тут не врахували лише одного – «Той, що перемагає у першому турі» трішки стратився на ці вибори, адже потрібно було не лише себе коханого вихваляти, а ще й доводити, що конкуренти таки набагато гірші. Хоча б тому, що якби хтось з них всівся у крісло війта, ми з вами могли б дізнатися такі речі, що те,  що друкували у психотропній газеті,  нам би здалося дитячою забавкою «Того, що перемагає у першому турі». І щоб цього не допустити і не прокидатися щоночі у холодному поту, не поскупився він. Але ж грошенята тепер якось повернути потрібно. Так що готуйтеся, шановні. Якщо біля вашого будинку так і не закінчать ремонтувати дорогу, до якої взялися за три дні до виборів – не дивуйтеся, просто знайте «Той, що перемагає у першому турі» повернувся до звичної для себе роботи.

Андрій Березовчук

Коментарі вимкнені.