Як на Тернопільщині слідчі «заганяють справи у глухий кут»

У понеділок, 20 квітня, відвідали нач. Кременецького РВ УМВС Галевича В.Б., ознайомилися із ходом досудових розслідувань справ, ініціаторами яких були. Висновок: роботи проведено багато, але таке враження, що справи спрямовуються у інше русло, коли матеріалів безліч, але практичного результату у справі вони не дають. Не будемо деталізувати хід розслідувань, так як це є таємниця слідства, але суто загальну порівняльну характеристику двох справ дамо. Перша, давня, по рубці лісу в околицях села Комарівка. Відсутність слідчих дій на протязі трьох тижнів дала можливість підозрюваним зорієнтуватися у ситуації, зробити документи та завести слідство у глухий кут. Як зазначив В. Галевич, дана справа буде закриватися. Щось подібне «вимальовується» по новій справі. 6 квітня нами було подана заява про підозру підробки документу про вищу освіту, яким володіє особа, займаючи керівну посаду. Взялися за справу 15 квітня, а станом на сьогоднішній день правоохоронці не вилучили даний документ, щоб хоча б пересвідчитись, що він є. Новий «глухар»? Хто взагалі несе відповідальність за такий характер слідства: слідчий міліції чи прокуратури? Знову лише одні запитання.
Справа про підроблений документ та ще дві ( не варто вказувати які справи) є лакмусовим папірцем в питанні подальшого перебування В.Б. Галевича на цій посаді. Попереднього разу за його долю просили так багато різних людей (і молодий, і перспективний і тд. і т.п.), на що й повелись деякі громадські організації, звичайно крім нашої. Після цієї зустрічі усі вони зрозуміли – їх черговий раз обдурили. Враховуючи сувору догану, яку отримав В.Б. Галевич, та його незрозумілу позицію як керівника, йому варто було б почати працювати, а не вирішувати з воєнкомом кого з активістів відправити в АТО.

P.S. На сьогоднішній день, зі слів нач. райвідділу В. Б. Галевича, зібрані матеріали по “діяльності” керівника Кременецького райвійськомату Ю. Фещенка передані в війcькову прокуратуру.
Народна рада

Коментарі вимкнені.