З подачі Сергія Надала труять тернополян?

Всесвіт безкрайній, а глупість безмежна !

У першому своєму дописі про проблеми забруднення повітря у нашому Тернополі, я акцентував увагу читачів на оптимізації руху автотранспорту, як одного з основних та постійних забруднювачів повітря яким ми дихаємо, та дихають наші діти.

Може для когось це і не сама головна проблема, може так одразу і не помітно того забруднення повітря. Але повірте, коли Тернопіль почнуть накривати оті смоги вихлопних газів автівок, то буде вже пізно.

І от сама свіжа новина. Повісили та підключили новий світлофор по вул. Микулинецькій, де кінцева тролейтуса, в народі- газопровід. Я вітаю всіх мешканців тої округи, які просили зробити в тому місці безпечний перехід для пішоходів. Ви перемогли в боротьбі з тим шаленим автотранспортом. І не біда, що Вам тепер прийдеться дихати отим “покращеним” повітрям від кавалькд простоючих та газуючих автівок. Тепер у Вас на 500 метрів дороги цілих три світлофора та ще декілька неосвітлофорених переходів. А як мені сказав сам мер Тернополя – “світлофорів закупили ми багато”, тож сподіваюсь на всіх вистачить. Будемо переходити безпечно, зате жити станемо коротше і з лікарями частіше зустрічатись. А головне – потім не жалійтесь, що діти почали хворіти.

Вже напевно окремі розумники потирають свої ручки у передчутті написати коментік, типу ” ах якій розумник, той башта, тільки критикує, а як розрулити то сам не знає … ”

Щож дам свою відповідь. Тут не треба бути дуже розумним, а лишень подивитись на досвід країн, де теж багато автомобілів та пішоходів.

А досвід їх говорить про одне – всі вони рухаються до саморегуляції дорожнього руху шляхом підвишення відповідальності тк культури поведінки всіх учасників клятого дорожнього руху.

Що саме вони роблять ?

А вони усувають всілякі перешкоди для руху автівок без перешкод та можливих зупинок. Де був світлофор, там намагаються організувати круговий рух, а самі богаті – то навіть багато поверхові розв’язки. Світлофори в тих країнах вже встановлюють в край необхідних місцях. Чого не скажеш про наших розумників, які тицяють ті світлофори де тіко можуть, бо ж ЗАКУПИЛИ ВЖЕ ! , тож не викидати !

Я розумію і пішоходів, яким треба безпечно перейти той клятий перехід, та щей залишитись живим. Та як же врахувати та поєднати одне з іншим ? Знову – досвід цивілізації. Там все просто !

Якщо є дорога з жвавим автомобільним рухом і місце де теж треба пішоходам перейти дорогу, то лишень добре обладнують той перехід візуальними та попереджуючими знаками, а ні в якому разу одразу тицяють той світлофор.

Жодний адекватний автомобіліст не стане першкоджати пішоходу перейти дорогу на переході, якщо той перехід обладнано всіма знаками, і головне – з ДОБРЕ видними здалека та освітленням, яке світить, а в жовтому режимі щей “моргає” лямпочка.

Та і самим пішоходам треба бути терпимішими та адекватними на дорозі, бо вони є такими самими учасниками того нашого дорожнього руху. І відповідають за свою безпеку в першу чергу самі. Чи не бачили ви гордого пішохода “пливучого” по переходу та весело щебечучого по мобілці ? А може Ви ніколи не бачили, як в 10 – 20 метрах від тогож освітлофореного переходу “перелітають” пішоходи ? Висновкі робіть самі, не маленькі вже, а от дітей то треба змалку привчати.

Тому кажу нашому меру – перестаньте травити Тернополян вихлопами газами автівок від недалекоглядних, а часом навіть дурноватих рішень по врегулюванню руху автівок та пішоходів в Тернополі. Приберіть світлофори на Микулинецькій та Об’їзній біля рес.Братислава.

Гарно та правильно обладнайте там переходи для дня і ночі, поставте моргаючі лампи. А якщо вже немаєте де подіти ті закуплені світлофори, тоді поставте на них кнопки для пішоходів. А того, хто Вам радить ставити повсюди їм же закуплені світлофори женіть з роботи, як недалекоглядного та нерозумного.

Олександр Башта, небайдужий тернополянин.

-1 thoughts on “З подачі Сергія Надала труять тернополян?

  • 20:11 | 27.10.2013 о 20:11
    Permalink

    А давайте дізнаємось де живе це Башта і там всі світлофори позабираємо! Нехай спробує безпечно дорогу перейти. Може тоді щось зрозуміє. Я розумію, що цей чоловік інвалід, але не знав що інвалід на голову.

  • 22:18 | 27.10.2013 о 22:18
    Permalink

    Дуже забруднює повітря громадський транспорт. Цікаво, хто випускає автобуси на маршрут, які постійно видають “нагора” хмари чорного диму? Куди дивиться технічна служба?

  • 00:24 | 28.10.2013 о 00:24
    Permalink

    На тому переході,який дуже дратує Башту,нещодавно збили бабусю з внучкою.Обоє живі,але попали в лікарню.Башта просто ніколи там дорогу не переходив,нехай би спробував,чи це просто-саме там.А два світлофори(аж два з точки зору Башти)-це не так уже й багато для цілого мікрорайону міста.Принаймні ,в інших мікрорайонах їх набагато більше.Враховуючи,що саме там знаходиться УТОС,і дорогу постійно переходять незрячі і слабозрячі люди(до речі-також інваліди-першої,другої і третьої груп)-бо очевидно Башта тільки себе вважає інвалідом-інші-не рахуються.І до речі,світлофор прохідної Цукрового заводу обладнаний кнопкою для пішоходів.

Коментарі вимкнені.