За що тернопільський війт незлюбив Преподобного Іова?

Сергій Віталійович, більше відомий у певних колах як Надал, спочатку наполіг на вивченні християнської етики у школах, а потім заборонив будувати церкву. Де логіка, поцікавитеся ви? А логіка тут не те що закопана глибоко, вона швидше знаходиться високо – на верхніх поверхах будинку, який зростає біля церкви.

Домовленість була про 36 квартир, а вже зараз є 44. А 8 квартир, з яких Сергій Віталійович нічого не буде мати, це вам не аби що. Бо етика етикою, а утримання прибудинкової території фазенди в Іспанії потребує значних капіталовкладень.

Але то все жарти. А тепер серйозно. Днями ділянку, на якій релігійна громада «Парафії Преподобного Іова Почаївського» зводить церкву і той злощасний будинок, відвідала комісія міської ради на чолі з начальником відділу державного архітектурно-будівельного контролю Михайлом Горішнім. У всіх членів комісії був із собою генеральний план файного міста, при чому у кожного – свій. Саме через те і виникли певні непорозуміння між комісією на чолі з начальником і представниками громади.

Як заявив добродій Горішній: «відбулася самочинна незаконна зміна цільового призначення землі». Тому що на цій ділянці можна будувати лише громадські і релігійні споруди. Це він сказав, глянувши у свій примірник плану. А трішки раніше, ознайомившись з примірником одного з членів комісії, все той же Горішній промовив, що кимсь незрозумілим, хто при цьому має певне відношення до міської ради, оцій же громаді виданий дозвіл на будівництво церкви на 80 парафіян і 36-квартирного будинку.

Я у міській раді не працюю, але трішки вмію користуватися Інтернетом. Яких 30 хвилин і ось переді мною рішення сесії №6/38/91 від 31.10.2013 р. «Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,1981га за адресою вул. Чалдаєва релігійній громаді «Парафія Преподобного Іова Почаївського» м. Тернопіль Тернопільсько-Бучацької єпархії Української Православної церкви Київського Патріархату». А у цьому рішенні є пункт 5. І у ньому сказано: «Віднести земельну ділянку, вказану в п.2, до земель житлової та громадської забудови».

Наголошую, житлової. Тобто житловий будинок тут зводити можна. А ось пан Горішній запевняє, що ділянка ця виключно для громадських і релігійних організацій.

Ви знову поцікавитеся,  де логіка? А ось цього разу вона і справді закопана дуже глибока. Настільки ж глибоко, наскільки глибоко закопаний генеральний план Тернополя, який Сергій Віталійович оберігає від сторонніх очей, як один негативний історичний персонаж оберігав план «Барбаросса». І до того часу поки той план не потрапить у відкритий доступ, такі ситуації виникатимуть неодноразово.

Бо як сказав, цього разу вже сам Сергій Віталійович, він спроможний не лише християнську етику захистити, йому по плечу ще й дати раду усім незаконним будівництвам у Тернополі, навіть якщо у них є дозволи на будівництво, підписані самим Сергієм Віталійовичем.

Якщо ж у нього поцікавитися, як же бути з квітковим ринком біля «Орнави», який всупереч усім дозвільним документам перетворився у шестиповерховий офісний центр, Сергій Віталійович, скромно потупивши очі, а по іншому він не вміє, відповість: «Ця тема обговоренню не підлягає». Людина, яка має відношення до того трансформера, вже давно за нього розрахувалася, не злякавшись навіть хлопців з автоматами і в чорних масках. Щодо всіх інших, то Сергій Віталійович нікому не дозволить будувати на ввіреній йому території зайві квартири без домовленості з ним.

Андрій Березовчук

 

Коментарі вимкнені.