А ви пробували картопляні голубці? (рецепт)
5-6 великих картоплин потерти, як на дируни.
Запарити середню капусту.
До тертої картоплі додати присмажену до золотого кольору цибульку, посолити. Можна трішки поперчити. Но я не перчу. Додати ложку (столову) сухої манки, вимішати. Якшо “фарш” вийде не дуже густим, тоді голубцібудуть пухкі. Якшо ж “фарш” зіб’ється – знайте, що будуть тверді голубці.
Загалом начинка має вийти рідкуватою. щоправда її важко завертати. Проте голубці будуть м’які та пухкі. Ложку начинки класти в листок, швидко загорнути і скрутити.
Якшо готуєте дану страву не в піст, то можна добавити ще й свинного чи телячогофаршу. Теж виходить смачно.
Голубці викладаємо у баняк. На дно – трішки води. Залити сметаною (або молоком) і додати ложку смальцю (можна не додавати).
При подачі полити зажаркою з цибульки.
А хто ж автор такої смакоти?