Калорійне інтерв’ю або Харчове порно від тернополянки
Майстриня модної випічки в Тернополі Анастасія Ганджа
З появою Instagram у побуті користувачів телефонів із камерами з’явився ритуал, який, здається, вже не викорінити, — фотографувати їжу. Видання The Daily Mail навіть назвало це «харчовим порно», та і хештег #foodporn теж став мега популярним останнім часом в Instagram. «Погляд» не зміг позбавити себе задоволення познайомити своїх читачів з тернополянкою, чиї кулінарні шедеври в гастрономічній соцмережі уже полонили 9 003 користувачів (станом на 15 вересня), — Анастасія Ганджа (нік:_rainingblood_). Отже пропонуємо вашій увазі ексклюзивне калорійне інтерв’ю з Настею.
— Настю, спостерігаючи за постами їжі в Instagram, видається, що зараз існує певна мода у раціоні. Приміром, трендово їсти печиво макарон (французькі мигдальні тістечка), капкейки (крихітні тортики). Мій здогад виправданий, як гадаєш?
— Так, тренд у кондитерському мистецтві присутній завжди. Макарони популярні у всьому світі, капкейки також. Втім, як на мене, пік моди на капкейки вже минув. В Україні, натомість, вони тільки набирають популярності. Також до нас нарешті «докотилася» мода на весільні тортики в стилі «rustic» та на голі «naked cake», витісняючи мастичних гігантів. Мене особисто дуже радує, що замовники все рідше просять торт з мастикою.
— А чому, власне, ці десерти називають «голими»?
— У «пристойному» десерті середину тортика прикриває шубка з крему, а в «голому» зовнішнього крему немає, що дозволяє чітко розгледіти всі шари кейку.
— Що спонукало тебе заглибитися у тонкощі фешн-їжі?
— Цікавість до кулінарії з’явилася, коли вийшла заміж і переїхала на постійне місце проживання у Тернопіль, бо родом я з Одеси. До того вміла хіба омлет посмажити і «змайструвати» примітивний бутерброд. Напевно, на те, що в мене виходить зараз, вплинули гени – дуже смачно пекла моя бабуся, її десерт «Пташине молоко» не забудеться мені ніколи. Як свідчить досвід, навчитися смачно готувати може кожен, головне – терплячість, бажання і любов до того, що робиш.
— Що стало твоїм кулінарним дебютом?
— Першою серйозною стравою була паста «Карбонара».
— Коли дивлюся на твою інстаграм-стрічку, захоплююся кулінарними шедеврами і водночас завжди вдалими фото.
— Фото, на яких інколи з’являюся я – це майстерність мого чоловіка, решту фотографую сама. Важливо однаково ретельно дбати про апетитність страви і оформлення її подачі для публіки. Ми їмо не тільки ротом, а й очима, нюхом, слухом…
— Чи є в тебе упередження у доборі продуктів?
— Ніколи не додаю у свою випічку маргарин, рослинні вершки, хімічні ароматизатори, навіть ваніліном не користуюся. Як аналог використовую лише вершкове масло, вершки із селянського молока. Ніколи не стану пекти торт чи капкейки з мастичним декором. Мастика – це не моя стихія (усміхається – ред.).
— Цікаво, хто має щастя дегустувати смачних «позерів» з твоєї інстаграм-стрічки?
— Основні споживачі – мої улюблені клієнти. Часом і сім’ї перепадає щось смачненьке з того.
— Бачу, акценти в тебе, все-таки, розставлені на десертній випічці. Але сама при цьому виглядаєш дуже витончено – у чому секрет?
— Стежити за фігурою за таких умов, насправді, важко. У роботі з кондитерськими виробами без дегустації не обійтися. За рік «набігло» три-чотири зайвих кілограми. Тому пообіцяла собі з осені почати візити у спортзал і стежити за раціоном.
— Який твій кулінарний рекорд?
— Замовлення із солодощів на нещодавнє весілля: 100 макарунів, 30 тістечок, 100 мінітістечок, 50 капкейків. Багато спекла для першого Вуличного ринку в Тернополі, втім, тоді вироби не рахувала.
— Що найнеординарніше у твоєму меню?
— Мій улюблений чізкейк з сиром горгонзола. Він ще нікого не залишив байдужим.
— Якщо припустити, що «шлях до серця чоловіка лежить через його шлунок» — правда, що порадиш взяти у цю «дорогу»?
— У цьому випадку неважливо, що серед «багажу» – торт, спагеті чи навіть бутерброд, – бо головний інгредієнт – любов. Чоловіки його обов’язково оцінять.
— Дякую за смачне інтерв’ю!:)
Розмовляла Ірина Юрко.
Фото зі стрічки _rainingblood_ в Instagram.
Рецепт чорничного чізкейку від Насті Ганджі
Основа:
180 г перемелених на крихту шококрекерів;
100 г розтопленого вершкового масла;
Змішати масло і крекер та втрамбувати на дно роз’ємної форми.
Чізкейк:
250 г чорничного пюре;
17 г желатину+80 г холодної води;
650 г крем-сиру (кімнатної температури);
170 г цукрової пудри;
200 г вершків мінімум 30% жирності;
Спосіб приготування:
1. Пюре злегка підігріти, розбухлий желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі та ввести в пюре.
2. Цукрову пудру перемішати з крем-сиром і вінчиком перемішати з пюре чорниці до однорідності. Дати вистигнути за кімнатної температури.
3. Вершки збити та обережно перемішати силіконовою лопаткою з сирно-чорничною сумішшю. Вилити в форму на основу та дати застигнути в холодильнику не менше 5 годин.
Прикрасити за бажанням.
Коментарі вимкнені.