Доки “триматимуться” ціни на хліб у Тернополі

В Тернопільській ОДА відбулось чергове засідання, в якому брали участь представники влади, контролюючих органів та підприємств борошномельної та хлібопекарської галузей області.

На нараді було обговорено ситуацію із можливим здорожчанням цін на споживчому ринку. Керівники основних борошномельних та хлібопекарських підприємств озвучили проблемні питання при здійсненні виробничої діяльності, зокрема щодо реалізації соціальних видів хліба.

За інформацією головного управління статистики, у жовтні поточного року (до попереднього місяця) індекс споживчих цін в області, як і в середньому по Україні,  склав 100%, та 98,9% до грудня попереднього року, що на 0,8 в.п. нижче середнього показника по Україні. Серед регіонів України тільки у 3-х  (Сумська, Київська області та Автономній Республіці Крим) з початку року зареєстровано нижчий індекс споживчих цін.

За результатами обговорення основних цінових тенденцій прийнято рішення про необхідність координації дій щодо дослідження ситуації на споживчому ринку області, здійснення контролю за дотриманням суб’єктами господарювання  державної  дисципліни цін (зокрема, щодо дотримання суб’єктами господарювання встановлення мінімальних закупівельних цін на молоко), виконання заходів із детінізації ринку продовольчих товарів, продовження практики проведення ярмаркових заходів за участю місцевих сільгоспвиробників тощо.

Учасники засідання відзначили, що згідно із ціновими прогнозами та з урахуванням позиції основних виробників хліба до кінця поточного року в області зберігатиметься цінова стабільність на хліб простої рецептури.

Наостанок члени робочої групи обговорили проблемні питання та перспективи реалізації другого етапу пілотного проекту стосовно державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

За повідомленням прес-служби Тернопільської ОДА

Comments are closed.