Дует Ummagma з Тернопільщини в топах десятків музичних чартів 2015

Україно-канадський дует Ummagma в топах десятків музичних чартів 2015

Альбом ‘Frequency’ дуету Ummagma з м. Кременець був включений в більш ніж 30 чартів “краще 2015 року” і був названий дрім-поп-альбом року по версії The Record Stache.

Ummagma – це дует, що складається з Олександра Кретова (м. Кременець, Україна) і Шони Макларнон (Канада). Після першої зустрічі в Москві, вони переїхали в Україну під час Помаранчевої революції і створити студію звукозапису в Кременці. В даний момент вони живуть в Канаді. У 2013 році, Ummagma виграв Альтернативне Євробачення на британському Amazing Radio, представляючи Україну.

2015 був дуже успішний рік для дуету, так як їх альбом ‘Frequency’ був включений в чарти ’ТОП 30 за 2015’ , у тому числі був названий ’кращим альбомом 2015’ по версії журналу Stereo Embers і дрім-поп-альбом року по версії The Record Stache. Також він заявив себе як №2 альбом в Shoegazer Alive і № 3 в  Music Existence, а окремі треки з’являлись у різних хіт-парадах, від Великобританії і США до Австралії і Таїланду.

Корені саунду Ummagma проглядається у Cocteau Twins, David Sylvian, Mike Oldfield, Vangelis and Stereolab.

‘Frequency’ це довгоочікуване продовження їх попередніх альбомів  ‘Ummagma’ і ‘Antigravity’ , випущених у 2012 році. Альбому налічує вланих 5 треків, а також ремікси на пісню ‘Lama’ легендарного фронтмена гурту Cocteau Twins – Робіна Ґатрі та Малкольма Холма з Orchestral Manoeuvres in the Dark, кожен з яких додав власного почерку до треку.

Багато музикантів з усього світу підтримували гурт в 2015:

Joe Foster (Creation Records), Mark Gardener (Ride), Morgane Lhote (Stereolab), Rudy Tambala (A.R. Kane), Ray Dickaty (Spiritualized), Fran Ashcroft (Damon Albarn, Lords of Acid), Graham Bonnar (Swervedriver, Brian Jonestown Massacre) and Rusty Egan (Visage, Rich Kids).

Альбом було висвітлено більш ніж в 50 країнах, в тому числі BBC6 Music, Національне Радіо 3 (Іспанія), трансляції на багатьох радіостанціях по всіх континентах. Згадки в пресі: Electronic Sound Magazine, Louderthanwar, Impose Magazine, Northern Transmissions та багато інших.

Цитати:

“Stardust scatterings in sonic form – pure utter bliss– Stereo Embers Magazine

“If Underworld or Chemical Bros did ‘Lama’, it would be proclaimed an instant classic”A.R. Kane

“Back in 2013, Dani Charlton crowned them the winners of the Alternative Eurovision. A really nice breathy bit of electronic postrock dreampop postrock and shoegazeShell Zenner, Amazing Radio

 “Ummagma are at the forefront of new shoegaze and dreampop” Fran Ashcroft (Damon Albarn, Lords of Acid)

“Intergalactic. Not surprising the Cocteau king himself has taken the band under his wing” The Record Stache 

Коментарі вимкнені.