Китайці готували рис зі свининою та банани в цукрі для тернополян

9 лютого в Тернополі уперше відбувся вечір китайської культури.
Спеціально запрошені шестеро стажерів із Китаю знайомили тернополян із культурою та традиціями своєї держави. Вони організували виставку ієрогліфів та пригощали власноруч приготованими стравами – гострим рисом зі свининою та бананами в цукрі. Крім того, зварили справжнього китайського чаю, співали, танцювали та показали відео про свою країну. Як розповіла Gazeta.ua керівник проекту Ірина Пшедніцька, метою заходу було розвіяти стереотипи щодо китайців та зблизити нашу і їхню культури.
“Наші люди дивно реагують на іноземців. Коли чують про китайців, переважно сміються, сприймають їх несерйозно. Але ця культура – одна із найдавніших у світі. Просто про неї у нас мало відомо. Ми зробили перший крок — попросили наших стажерів намалювати 15 малюнків із ієрогліфами. Вони з радістю погодилися”.
На стінах бару, де проходила вечірка, розвісили слова китайською та українською мовами.
“Коли вибирали, що писати, подумали про найпростіші слова, які будуть близькі й зрозумілі людям. Написали, зокрема, Тернопіль, Київ, Україна, Пекін, Китай. Крім того, наші гості привезли справжніх китайських ліхтариків. Їх ми будемо запускати в Тернополі напередодні Дня святого Валентина, 13 лютого”.
Стажерка із Китаю 20-річна Есун розповіла Gazeta.ua, що вперше відвідує не тільки Тернопіль, а й Україну.
“Я живу в місті неподалік Гонконгу. У нас люди постійно кудись поспішають, дуже шумно. А в Тернополі виникає враження, що всі просто насолоджуються життям. Можна повільно йти вулицею, слухати музику – і тебе ніхто не штовхне, не скаже грубого слова. Люди у вас дуже ввічливі і стараються допомогти. Єдине, що заважає – мовний бар’єр. Дивно, що українці не знають англійської мови. Особливо старші люди – дуже мило усміхаються, але не розуміють, коли щось у них запитуєш. А ще дуже здивували ваші повільні поїзди. Наші потяги курсують зі швидкістю 400 км на годину”.

Коментарі вимкнені.