На Тернопільщині відновлюється спиртовий бізнес
Після тривалої перерви у січні 2016 року відновили роботу Ковалівського спиртового заводу, що у Монастириському районі. Підприємство має домовленості на експорт продукції.
Ковалівське МПД – один з небагатьох українських виробників, потужності якого дозволяють виготовляти кілька видів продукції. Крім високоякісного етилового спирту класів «Люкс», «Екстра» та «Вищої очистки», завод виробляє вуглекислоту, солод, має цехи з виготовлення та розливу лікеро-горілчаних та безалкогольних напоїв (мінеральна вода, газовані напої).
«Одне з ключових питань 2016 року для ДП «Укрспирт» – розвиток експортного напрямку. Технічне оснащення підприємств «Укрспирту» дозволяє виготовляти продукцію, яка відповідає міжнародним стандартам якості та навіть перевершує їх. Сьогодні перед усіма заводами «Укрспирту» та перед колективом підприємства стоїть чітка ціль – розширення географії поставок. Колектив Ковалівського МПД зайняв активну позицію і на власному прикладі довів, що завдання виконати реально. Завод знайшов покупця, домовився про експорт спирту в Угорщину, йдуть переговори з клієнтами з Туреччини, Грузії та інших країн. Такої ж активності ми очікуємо від керівництва інших заводів. Результат залежить від учасників, працюватиме і зароблятиме той, хто цього дійсно хоче», – говорить заступник директора ДП «Укрспирт» Сергій Блескун.
Потужність підприємства:
• виробництво спирту етилового – 2,2 тис дал/добу;
• виробництво лікеро-горілчаних напоїв – 6 тис дал/добу;
• виробництво безалкогольних напоїв – 24 тис. пляшок/добу;
• вуглекислота – 5 т/доба
• солод ячмінний – 3 т/добу
Роботу МПД забезпечують близько сотні висококваліфікованих співробітників. Перед тим як стати до праці, колектив пройшов навчання.
Конкурентною перевагою підприємства є його географічне розташування. Безпосередня близькість до кордону в поєднанні зі значним потенціалом підприємства дозволяє говорити про вигідність роботи на експорт. Крім того, Тернопільщина унікальна за природними ресурсами, головний з яких – вода. Саме вода відіграє ключову роль у формуванні смакових характеристик спирту та лікеро-горілчаних виробів. Напої, приготовані на основі води з артезіанських джерел Ковалівки славляться м’яким, гармонійним смаком.
Коментарі вимкнені.