17 тернополян служитимуть у президентському полку

В елітний Президентський полк 19 квітня відправилося служити 17 призовників із Тернопільщини. Про це, під час урочистої відправки юнаків до лав української армії, зазначив Тернопільський обласний військовий комісар полковник Олег Довгалюк.

За його словами, солдати президентського полку будуть охороняти перших осіб держави і урочисто зустрічати іноземні делегації. До призовників, які хочуть служити у цій військовій частині, особливі вимоги: вони повинні бути ростом не нижче 180 см, мати словянський тип обличчя, у них не повинно бути помітних шрамів і татуювань, а їхні родичі до третього коліна не повинні мати судимостей.

– При вивченні цих призовників враховувалися моральні й психологічні особливості юнаків, стан їхнього здоров`я й фізичної підготовки. Крім того, з особливою увагою вивчалися документи, що надійшли з місць навчання й роботи майбутніх захисників Вітчизни», – зазначив полковник Олег Довгалюк.

Варто зазначити, що сьогодні 19 квітня, в рамах весняної призовної кампанії із обласногозбірного пункту Тернопільського обласного військового комісаріату урочисто захищати Вітчизну відправилося 94 юнаки краю. 17 із них служитимуть в окремому Новоросійсько-Київському полку Президента України, 22 – в аеромобільному полку у Львові, 21 – у Тернопільській окремій артилерійській бригаді, а 34 – у військових частинах Повітряних Сил у Первомайську Миколаївської області та Феодосії, що у Криму.

Проводжати тернополян до війська, окрім родичів, близьких та друзів, прибув голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян. Він вручив кожному призовнику «солдатські набори» (засоби гігієни, блокноти і ручки) та побажав успішної служби.

– Для кожного з вас зараз настав вирішальний період життя. Бажаю щоб цей час змужніння і випробувань ви пройшли на відмінно та сформувалися як справжні захисники нашої держави й одночасно зорієнтувалися яким шляхом підете в майбутнє, – наголосив Валентин Хоптян.

Також губернатор області подякував батькам за те, що вони виховали здорових та змужнілих дітей для Української держави.

Василь ЛАБАЙ

Фото автора

Коментарі вимкнені.