В Тернополі читали «Книжечки з пластунами»

В суботу, 29 січня, в приміщенні арт-кафе « Коза»  відбулася презентація дитячої літератури під назвою «Книжечки з пластунами». Ініціатором заходу стали місцевий осередок Національної скаутської організації України – Пласт та «Видавництво Старого Лева» з м. Львова, – повідомляє Молодіжний портал Тернополя.

Художні книги для презентації були обрані не випадково, адже у «Таємниці козацької шаблі» та «Капосній книжечці маленького вовчика» зустрічаються пластуни, які за сюжетом постійно допомагають головним героям.
Такий тур з презентаціями відбувався протягом вихідних в чотирьох містах – Львові, Тернополі, Івано-Франківську та Чернівцях, згодом такі заходи плануються і в інших містах України, в яких діє Пласт.
На акцію спеціально з Києва завітала авторка однієї з презентованих книжок, дитяча письменниця  – Зірка Мензатюк. Також надіслав вітального листа українським дітям автор світового бестселера історій про вовчика, англієць – Іан Вайброу. Книги останнього перекладені різними мовами світу в тому числі й українською. Український переклад побачив світ ще у 2008 році та виявився дуже популярними серед українських дітлахів.
«Книжечки з пластунами» зібрали близько сотні дітей з батьками, які слухали розповіді від письменниці та представника «Видавництва Старого Лева». Також дітвора мала можливість задавати питання авторці і придбати вподобану літературу.
Друга частина презентації включала у себе уривки оповідань, які для дітей читав актор драматичного театру Роман Демчук. Пан Роман настільки колоритно перевтілився у героїв казок, що захопив не лише юну аудиторію, а й дорослих.
Авторка «Таємниці козацької шаблі» Зірка  Мензатюк зізналася: «Мені дуже приємно бути присутньою на презентації власної книги у колі маленьких пластунів, котрі відіграють позитивну роль не лише у казці, а й у житті виховуються в дусі патріотизму та духовності, що є запорукою нашого успішного майбутнього ».
Юна слухачка презентації, пластунка Даринка Гоч поділилася з нами своїми враженнями: «Мені дуже сподобалося, як актор «перевтілився» у справжнього вовка і можна було відчути настрій і характер головних героїв казок. А ще я дуже рада, що про пластунів тепер складають навіть казочки.».
В кінці презентації голова Пласту в м. Тернополі, Любомир Шимків, від імені організації висловив подяку арт-кафе « Коза» і , зокрема, п. Ігорю Мамусу за сприяння в проведенні акції. «Такі заходи допомогають популяризувати не лише пластову діяльність, а й сприяють поширенню української книги, зокрема казки для дітлахів.», – відзначив Любомир.

-1 thoughts on “В Тернополі читали «Книжечки з пластунами»

  • 23:28 | 30.01.2011 о 23:28
    Permalink

    А обіцяли ж, що буде соліст Ская допомогати. Шо сталося? чому не було Собчука в Козі? Останнім часом мало починаю довіряти нашим зіркам… “Лос колорадоси” не показали обіцяного негра на концерті… Пластуни – Собчука…

Коментарі вимкнені.