8-рiчний хлопчик iз Тернопільщини встановив новий рекорд Гiннесса: 1500 відтискань поспіль

Тарас Хомут iз мiстечка Бучача аж на 50 вiдтискань перевершив досягнення румуна, iм’я якого фiгурує в цiй книзi. 2,5-годинну працю нашого школяра зафiксували представники “Книги рекордiв України”, тож невдовзi Тарас Хомут стане офiцiйним рекордсменом.

— Тарасе, ти аж двi з половиною години виконував вправу на згинання й розгинання рук в упорi лежачи…

— Так, i працював майже безперестанку. Лише пiсля кожної сотнi мiг розiм’яти руку чи ногу. Тримаючись на однiй нозi, розминав iншу. Так само було i з руками. А пiсля 500 разiв дозволив собi попити води. При цьому зберiгав позу в упорi лежачи.

— Скiльки часу готувався, щоб побити свiтовий рекорд?

— Я почав займатися спортом у п’ятирiчному вiцi. Батьки привели мого старшого брата до залу, аби вiн схуд. Я почав плакати, бо також хотiв займатися. Тренер Андрiй Винниченко зауважив, що я вмiло лажу по канату, i взяв у свою групу.

Тепер займаюся тричi на тиждень по двi з половиною години. За одне тренування вiдтискаюся 950 разiв. У вихiднi навантаження меншi — лише 150 разiв. Для цього менi потрiбно лише п’ять хвилин.

Раз на мiсяць пробую ставити рекорди. Думаю, наприкiнцi року мiй показник становитиме двi тисячi разiв, а не пiвтора. Ще минулого лiта вiдтискався лише сто разiв. I ось за рiк дiйшов аж до 1500.

— Батьки не шкодують твого здоров’я?

— Нi, я сам цього прагну! Вони тричi на рiк ходять зi мною до лiкарнi. Медики запевняють, що я цiлком здоровий i що мiй органiзм може витримувати такi величезнi навантаження.

— В якому видi спорту хочеш використати свою силу?

— Ще не визначився. Мрiю стати чемпiоном. Може, з гiмнастики, а може, з легкої атлетики. Можливо, буду вправним солдатом, бо не лише добре вiдтискаюся вiд пiдлоги, але й пiдтягуюся на поперечинi та аж 50 разiв поспiль без проблем можу вилiзти на канат довжиною 4,5 метра.

Олег ЗУБАРУК, Експрес

Коментарі вимкнені.