АнтитілА: “Прихильниці гурту адекватні і розумні”

Концерт гурту АнтитілА відбудеться у пабі “Хмільне щастя”, що в ТРЦ “Подоляни” 6 травня. Погляд вже писав про те, що гурт вгощатиме тернополян пивом і розважатиме композиціями. Публікацію і гурт в коментарях жваво обговорювали, тому ми вирішили поспілкуватись із гуртом АнтитілА напередодні їхнього приїзду у Тернопіль.

 

Ваші композиції українською. Чому? Хіба це комерційно вигідно?

Українська наша рідна мова. Особисто я, незважаючи на те, що народився і виріс у російськомовному Києві, у сім’ї розмовляю українською. Мої колеги по групі з різних куточків країни, хто з Херсону, хто з Жмеринки, але всі солідарні в тому що українська група має співати рідною мовою, принаймні домінуючу більшість пісень. Щодо комерційності . Протягом часу незалежності український музичний простір пронизаний комплексом меншовартості. Як би це не було сумно констатувати, але вітчизняні групи не отримують гідної підтримки у своїй батьківщині у свого народу допоки Москва не признає, що це дійсно хороший гурт. Купа прикладів, як то ОЕ, ВВ, БУМБОКС, допоки Росія не підняла їх, українці не балували  своєю увагою. Оцей фактор вторинності не дає бути українській музиці комерційною до певного етапу. Коли у Москві, в Польщі, в Будапешті на виступи українців приходять тисячі людей, а в рідній країні нехтують, стає сумно за свій народ. Знаємо що тернопільчани завжди вирізнялися тим, що цікавились і підтримували українську музику, не зважаючи ні на що. Надіємося що на нашому концерті вони це доведуть )))

Відіграли на наймасштабнішому музичному фестивалі Європи – «Sziget-2010». Як враження? Чи сподобались ви тамтешньому слухачу?

Це був дуже цікавий період життя довжиною у тиждень. Ми виграли конкурс телеканалу МТV-Україна і були обрані у якості хедлайнерів MTV-Stageфестивалю СІгег. Варто зазначити що це наймасштабніша і найочікуваніша подія всієї Європи. Кожного року від семиста тисяч до мільйона людей з’їзджається на острів у Будапешті аби послухати найпопулярніших виконавців у різноманітних стилях та жанрах. Крім того, звичайно ж, потусуватися, і відпочити. Ми вперше представляли Україну у якості хедлайнерів і звичайно ж нам дуже сподобалося. До завдання поставилися досить серйозно. Судячи з реакції слухачів українська музика прийшлась їм до смаку, що нас порадувало, адже ми намагаємося робити європейський саунд. Також давно  мріяли потрапити на живий виступ Muse, що вдало і зробили. Це було незабутньо.

На форумах доводилось читати, що гурту «АнтитілА» просто пощастило із грамотною розкруткою, за рахунок того ви й популярні. А як же насправді є?

Хаха ))) якраз із грамотною розкруткою нам і не пощастило.  Якщо заглибитися у весь процес нашої промоції, то менеджментом було зроблено купу помилок. Зараз ми пів року як відділилися від продюсерського центру і працюємо самостійно. Так набагато ліпше. Ми зняли нове відео в Тель-Авіві, запустили його на музичні телеканали, і маємо 15 концертів на травень-червень.

Суперечки та конфлікти у колективі часто бувають?

Бувають, але ми досить свідомі люди аби вдаватися в крайнощі.  99% часу панує дружня і радісна атмосфера.

У чоловічих гуртів зазвичай багато прихильниць. Мабуть, АнтитілА не виключення. Не набридає дівоча увага? Може, траплялось мати справу з неадекватними фанатками?

Добре що прихильниці гурту АнтитілА досить адекватні і розумні. Дівочої уваги нам дійсно достатньо, але хто ж ми без людей, які слухають нашу музику. Ми творимо для них і раді що вони відповідають нам взаємністю. Звичайно іноді можна трішки подуріти і роздати автографів на грудях, але все має бути в міру )))

Хто ваш головний конкурент в сучасному шоу-бізі? Чи маєте друзів серед інших колективів?

Друзів маємо. Одні з них – гурт СКАЙ, подарував його Україні саме Тернопіль. Конкуренти? Я не думаю що в нашій сфері таке явище існує. Людина може слухати одночасно багато гуртів, виконавців і любити їх не залежно ні від чого. Саме тому поширена практика фестивалів, коли на одній сцені збирається багато музикантів і від того всім добре. Люди слухають, виконавці тусуються і виступають.

У Тернополі незабаром ваш концерт. Що можете сказати про наше місто? Чи пов’язані ви чимось із Тернополем? Які враження від людей?

Нас запросили виступити минулого року на день міста Тернополя, що ми з радістю і зробили! Також дуже подобається ваше озеро,  місто в цілому. Приємно радують ціни в кафе і привітні люди. Крім того декілька моїх одногрупників з університету зараз працюють у Тернополі.

Що почують люди на концерті, чим він буде особливий?

Особливим він буде тим, що  ми зіграємо декілька нових пісень, представимо програму, що грали на Сігеті і всі бажаючі зможуть задати запитання групі. Також лише для тернопільського концерту ми організували акцію, кожному хто надішле свій номер телефону і назву міста на адресу gurtantitela@gmail.com – отримає смс, яке він зможе обміняти при вході в клуб на півлітра пива або соку. Ну і звичайно  обов’язково зіграємо «Бери своє», «Маямі», «Будувуду», «Вибирай», «Я не забуду першу ніч».

Спеціально для Погляду. Розмовляла Кароліна Говірка

Коментарі вимкнені.