Безробітним у Бережанах розказували про наркотики

У Бережанському районному центрі зайнятості в рамках семінару для безробітних «Здоровий спосіб життя – запорука професійного успіху» відбувся відеолекторій на тему: «Правда про наркотики» за участю спеціалістів районного центру у справах дітей, сім’ї та молоді та волонтерів християнського центру «Милосердя».

– Куріння та алкоголізм – це не просто шкідливі заняття, які можна кинути без зусиль. Це справжня наркоманія, і тим більше небезпечна тим, що багато хто не сприймає їх серйозно, – зазначив волонтер, який очолює Бережанський осередок християнського центру, Олег Данилюк. – Ніколи людина не знає, яка чарка алкоголю чи яка викурена цигарка стануть межею, після якої повернутися до нормального життя вже неможливо.

Він закликав учасників семінару уважно ставитись до свого здоров’я не лише фізичного, а й душевного, адже лише здорова людина прагне до кар’єрного росту, має успіх і в особистому житті, і в професійному середовищі.

Волонтер Борис Щемлій розповів про різні ситуації, які можуть стати причиною наркозалежності, її руйнівні наслідки як для особи, так і для оточуючих.

Розповідь обох волонтерів була особливо переконливою, адже всі жахи алкоголізму та наркоманії вони у свій час відчули на собі. У «Милосерді» їм допомогли знайти у собі сили повернутися до родини, суспільства, повноцінного життя. Тому зараз Олег і Борис займаються просвітницькою роботою, відвідують навчальні заклади міста й району, пропагуючи серед молоді здоровий спосіб життя. Волонтери коротко розповіли про діяльність християнського центру, де опікуються людьми, які потрапили в залежність від алкоголю, наркотиків та нікотину, допомагають їм знайти виходи з проблем та знову вести повноцінне життя.

Присутні переглянули документальний фільм «Правда про наркотики».

Працівник районного центру у справах дітей, сім’ї та молоді Мар’яна Жебрацька розповіла безробітним про інформаційно-просвітницькі заходи щодо профілактики та попередження негативних явищ в молодіжному середовищі.

– Ніколи раніше не задумувався над тим, що звичайне вживання алкоголю чи куріння такі підступні. Мене вразили розповіді волонтерів та відеофільм. Загалом я дотримуюсь здорового способу життя, тому згідний з думкою про те що здоровій людині усе до снаги, вона активна й життєрадісна, а неприємній ситуації шукає вихід, а не винних, – сказав один з учасників семінару.

 

Коментарі вимкнені.