Біатлон. Результати недільних мас-стартів

13 лютого на етапі Кубку світу з біатлону, що проходив у Форт-Кент (США) відбулось два мас-старти: у жінок та чоловіків.

У чоловічому мас-старті Мартін Фуркад підтвердив невипадковість володіння червоною майкою, як дістається кращому спортсмену в даній дисципліні. Допустивши два промахи на вогневих рубежах, француз зумів компенсувати їх високою швидкістю на дистанції і на останньому колі вирвав перемогу з рук Томаша Сікори. 37-річний поляк, що є за сумісництвом ще й старшим тренером чоловічої команди своєї країни, виборов перший в сезоні подіум, завдяки ідеальній стрільбі, ставши одним з двох біатлоністів, хто зумів сьогодні обійтися без промахів. За третє місце також розгорнулася напружена боротьба: Андреас Бірнбахер ні на крок не хотів відпускати лідера Кубка світу Тар’є Бйо, але випередити норвежця на фініші не зумів.
Єдиний представник України Сергій Седнєв провів відмінну гонку, враження від якої не зіпсував навіть єдиний промах в останній стійці. Навіть з колом штрафу капітан чоловічої команди зумів фінішувати в першій десятці, і для мас-стартів це кращий результат у виконанні Сергія!

1.  Мартін Фуркад (0+0+2+0)
2.  Томаш Сікора (0+0+0+0)  +3,1
3.  Тар’є Бйо (0+0+1+1)  +4,7

10.  Сергій Седнєв (0+0+0+1)  +39,3

У загальному заліку Кубка світу Седнєв перемістився на три позиції вгору і заокеанський вояж у США закінчив дев’ятим у загальному заліку! Вітаємо, Сергія!

Другими на мас-старт вийшли жінки. Магдалена Нойнер почала стріляти! Мабуть, це головна новина не лише сьогоднішньої гонки, але і етапу в цілому. Та й мабуть, сезону взагалі. У заключній гонці восьмого етапу кубка світу в Форт-Кент торішня переможниця Кубка світу легко справилась з суперницями. Всього один (!) промах на чотирьох рубежах – і на останньому колі Магдалена могла приймати поздоровлення всі 2,5 кілометра дистанції, що залишилась до фінішу. Решта призерів мас-старту також обійшлися одним штрафним колом. Доля другого і третього місць вирішувалася в тактичній боротьбі на фінішному колі між Андреа Хенкель і Дарією Домрачовою. Більш грамотної в цьому протистоянні виявилася досвідчена німецька біатлоністка.
1.  Магдалена Нойнер (0+0+0+1)  39:30,6
2.  Андреа Хенкель (0+0+1+0)  +23,6
3.  Дарія Домрачева (1+0+0+0)  +28,7

10.  Валя Семеренко (0+1+1+1)  +2:00,6
28.  Інна Супрун (0+1+2+1)  +4:32,4
Для України гонку також можна вважати цілком успішною: Валя Семеренко, як і Сергій Седнєв трохи раніше, замкнула десятку найсильніших у мас-старті і зберегла десяту позицію в загальному заліку Кубка світу. Для Інни Супрун основним сьогодні був досвід. Та й набрані 13 балів в Кубок світу зайвими не будуть.

Коментарі вимкнені.