Бідні тернопільські курці тепер будуть часто “стріляти” папіроски

В Україні напередодні Міжнародного дня відмови від куріння (17 листопада) сигарети подорожчали на 5-7%.

Для прикладу, сигарети марки Chesterfield виробника “Філіп Морріс Україна” подорожчали на 50 копійок, або 5%, і коштують наразі 10,50 грн, про що свідчить і гранична максимальна ціна, вказана на упаковці, (раніше пачка коштувала 10 гривень). Тютюнові вироби преміум-класу поки не подорожчали, проте, за словами реалізаторів, через декілька днів ціни піднімуться і на них, пише tsn.ua.

Варто відзначити, що стабільне підвищення тютюнових акцизів, яке призводить до подорожчання цигарок, змушує українців переходити на дешевшу продукцію.

У звітності двох видатних гравців ринку – Philip Morris International і Japan Tobacco International, що мають слабкі позиції в нижньому ціновому сегменті,- відзначається, що вони через це скоротили долю на ринку. А Imperial Tobacco Group і British American Tobacco, що мають у своїх портфелях такі марки, як “Прилуки” і “Прима”, поліпшили позиції.

Фактично держава стимулює перехід споживачів на менш якісну продукцію – чим дешевші сигарети, тим гірший тютюн, папір і фільтр, які використовуються у їх виробництві, пояснюють виробники.

-1 thoughts on “Бідні тернопільські курці тепер будуть часто “стріляти” папіроски

Коментарі вимкнені.