55 кілометрів велодоріжок планують облаштувати в Тернополі

Повноцінну велосипедну інфраструктуру планують розробити у Тернополі. 55 кілометрів спеціальних, європейського зразка доріжок, протягнуть впродовж усього Тернополя, з’єднуючи мікрорайони міста та рекреаційні зони, такі як озеро чи парки.

Поки що ця ідея викладена лише на папері, проте закінчити усі роботи планують до 2016-го року. За словами автора та розробника концепції розвитку велоінфраструктури Уляни Андрійчук, це питання повинно стати одним з пріоритетних, пише ІНТБ.

Уляна Андрійчук, автор та розробник концепції ділиться своїм баченням: «Велосипедні доріжки це може бути дуже хороша альтернатива взагалі транспорту, транспортного руху, тому що наше місто є компактним, не дуже протяжне і на велосипеді рухатись корисно, зручно і екологічно чисто».

Попередні підрахунки коштів, що підуть на реалізацію проекту –  це 10 мільйонів гривень. Наразі автори шукають інвесторів та спонсорів. Уляна Андрійчук наголошує, що правильно організований велосипедний рух у Тернополі приноситиме вигоду для усіх.

Уляна Андрійчук, автор та розробник концепції: «Ми повинні робити такі кроки, які будуть піднімати цю атракційність, якісь такі родзинки, вело інфраструктура на мою думку, на думку багатьох інших людей це є те, що може реально підняти наше місто на зовсім інший рівень, і для людей, які мешкають в цьому місті і для туристів і для влади і це також підніме економіку нашого міста».

За статистикою кожна сьома сім’я у місті має велосипед. З кожним роком цей вид транспорту набуває все більшої популярності, адже такий спосіб пересування швидшй, безпечніший та зовсім не шкодить навколишньому середовищу.

-1 thoughts on “55 кілометрів велодоріжок планують облаштувати в Тернополі

  • 21:02 | 16.11.2011 о 21:02
    Permalink

    а коли про велодорыжки буде розпочата мова у Львовы???

    • 23:39 | 16.11.2011 о 23:39
      Permalink

      хм.. Ви напевне не у Львові живете? Для початку можете скористатися пошуком в Інеті, а потім вийти на нові та реконструйовані вулиці..

      Тернопіль хіба, що мріяти зараз може, а у Львові вже таки справа пішла

Коментарі вимкнені.