Більше 700 активних людей з Тернополя поїхали відстоювати Тимошенко до Києва, інші будуть цілодобово пікетувати ОДА

Тернопільська “Батьківщина” розпочала безстрокову акцію протесту під стінами ОДА. Станом на 10:00 біля будівлі перебувало близько 20-ти партійців та стільки ж учасників мітингу-протесту. Станом на 11:00  кількість учасників не змінилась.

Як пояснив «Погляду» помічник народного депутата Василя Деревляного, заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» з реорганізаційних питань Теодозій Васильович Кухарський, що найбільш активні люди, а це більше 700 чоловік, перебувають зараз у Києві.

–          Ми сьогодні не очікуємо багато людей, оскільки цього не ставили собі за мету. Основна мета акції оголосити безстроковий пікет проти політичних репресій в Україні. Це не мається на увазі тільки проти Юлії Тимошенко, а й проти усіх політичних діячів, які тим чи іншим чином постраждали від нинішньої влади.

Акція є мирною, каже Кухарський, і ставить собі за мету через голову обладміністрації Валентина Хоптяна донести свою позицію.

–          Я думаю, що більшість тернополян вважають, що не можна державу будувати на таких речах. Перш за все, якщо народ обрав Президента, то він має виконувати свої функції і дотримуватись норм Конституції.

В рамках цієї акції передбачається збір підписав за звільнення політичних в’язнів. Намети будуть стояти цілодобово і відповідно чергування теж.

 

–          Але як буде проходити акція далі, мені важко сказати, оскільки найбільш активні люди зараз в Києві, говорить Кухарський.

Активні люди, які хочуть підтримати акцію протесту в Києві,  можуть зателефонувати за номером 52-24-19

Фото Святослав Журовський

 

Коментарі вимкнені.