Більше сотні любителів голубів з усієї України представили у Тернополі

Більше сотні любителів голубів з усієї України представили своїх пернатих друзів на ярмарку, що відбувся минулими вихідними у Тернополі. Саме цього птаха називають посланцем миру. За легендою, грецький бог Зевс скасував свій військовий похід, коли побачив, що голубка в його шоломі знесла яйця.
Сьогодні голуби – невід’ємний символ закоханих. Кажуть, що пара білих пташок, випущених із рук молодят, принесе їм щастя у подружньому житті. В Індії птахів навіть офіційно наймають на роботу. 200 голубів у цій країні займають посаду поштарів. Голуби є практично у кожній країні, вони добре приживаються у містах, оскільки людей практично не бояться. У Європі щорічно проводяться перегони спортивних голубів та навіть створено Світову Федерацію Спортивного Голубівницва.
На виставці-ярмарку в Тернополі українські голубівники представили понад двох десятків порід птахів, серед яких як звичні для нас, так і екзотичні.
Василь Мачинський, голубівник: «Я розводжу в основному декоративні породи. Павичі і статна птиця різних видів, як на мене, – це краса. Я займаюсь цим уже, можна сказати, з маленьку, років з 11-12-ти, напевно».
Володимир Малькович, голубівник: «Це – захоплення. Усе починалося з голубів, а вже потім пішли павичі, фазани».
Михайло Оленюк, голубівник: «Чистопородних голубів важко вирощувати, тому вони і дорого коштують. Але наполегливість і праця завжди дають свої результати».
Анатолій Чиполига, голубівник: «Голубів я вирощую ще з дитинства, а от кубінів вирощую десь три роки. Вони ніжні, спокійні, не лізуть до інших, не відбивають інших голубів. Також це – краса».
Ціна одного голуба, представленого на ярмарку, коливалась від 20 гривень за звичайного сизого – до 200 доларів за рідкісні породи. Проте, крім голубів, тернополяни охоче купували більш одомашнених тварин – курей, качок та навіть кроликів, яких на виставці також було чимало, – повідомляє ІНТБ.

Коментарі вимкнені.