Через нахабних водіїв Вірастюк об’їде на мотоциклі всю Україну

Найсильніша людина планети Василь Вірастюк вирішив об’їхати всю Україну на мотоциклі, аби привернути увагу автомобілістів до двоколісного транспорту.

17 липня Вірастюк із шістьма колегами-байкерами виїхав з Києва на Західну Україну. Проїхавши всі тутешні обласні центри, він подасться на південь, далі на схід і північ.

“Коли ще був пацаном, то дуже хотів купити собі мопед “Карпати”. Але батьки постійно забороняли. Потім бажання купити мотоцикл якось само прийшло. Вже четвертий рік, як я на двох колесах”, – розповів Gazeta.ua стронгмен.

Каже, що зініціював пробіг, бо побачив на власні очі як агресивно і нахабно поводяться автомобілісти по відношенню до мотоциклістів.

“Таке враження, що не бачать. Хтось підрізає, хтось по мобілці говорить, і повертає, не включивши поворота. Це все наражає водіїв двоколісного транспорту на небезпеку”, – зазначив він.

Вірастюк зауважив, що київські водії не помічають на дорогах навіть таких габаритних байкерів як він.

“Тьфу-тьфу, ніяких нещасних випадків зі мною не траплялося. Справа в тому, що коли їдеш на мотоциклі, то максимально сконцентрований. Прораховуєш ходи на три-чотири кроки наперед. Часом доводиться читати думки водія автомобіля, який їде перед тобою, щоб вгадати як він буде діяти і уникнути неприємностей”, – продовжив Вірастюк.

Байкери на чолі з атлетом планують проїхати за дев’ять днів більше 5000 кілометрів. Відвідають всі обласні центри України та завершать акцію “БайКрай” 27 липня в столиці. Перший день пробігу завершився успішно.

Після ночівлі в Тернополі колона рухається на Львів, і далі на Закарпаття та Франківщину.
Андрій ЯНОВИЧ, gazeta.ua

 

Коментарі вимкнені.