На аеродромі Тернополя «літали»… автомобілі

17 липня, у неділю, в Тернополі вперше відбулися змагання на прискорення (дрег-рейсінг). Спека не завадила учасникам від’їздити свої п’ять годин, проте ряди глядачів до завершення суттєво порідшали. Про перегони розповів «Погляду» головний організатор змагань, президент тернопільського автомобільного клубу “Хонда мафія” Дмитро Сторожук.
–          На мою думку, як для першого разу, такий захід вдався на славу. Я задоволений на цілих 90%, але, не приховую, певні недоробки були.  У автоспорті я вже з 2005 року, але минулоріч вперше спробував свої сили саме у змаганнях з дрег-рейсінгу у Франківську, і мені захотілося організувати такі ж у нас. Тим паче, що багато колег з інших міст запитували мене, чому ж про Тернопіль нічого не чути на таких змаганнях, невже наші водії люблять «гасати» лише вулицями міста? Тому запропонував Федерації автомобільного слалому України, офіційним представником якої я являюсь ,провести змагання саме тут, у файному місті.
За словами пана Дмитра, практично усі учасники вже мали певний досвід таких змагань. З 27 зареєстрованих до участі авто, лише декілька «ганяли» вперше. Були тут спортсмени з Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Київської областей. Перемогу ж не здобув жоден з місцевих автомобілів. Це Дмитро Сторожук пояснює так:

–          Покищо, я так бачу, в Тернополі немає людей, які би реально цікавилися автоспортом. Ганяти вулицями у нас люблять, а от позмагатися в межах правил – бажаючих дуже мало. Але нічого, в наших планах є розвиток автоспорту в Тернополі, тому ми вже цього року запланували проведення етапу чемпіонату України з автомобільного слалому в нашому місті. Підготовка до подібних змагань вимагає великих затрат часу, тому драг-рейсінг плануємо проводити не цього, а уже наступного року. Але обіцяємо, що такі перегони в місті стануть традиційними, адже у нас є хороша команда. Допомогали в організації драг-рейсінгу близько 30-ти чоловік. Це члени спільноти «X-auto», клубу «Хонда мафія» та Федерація автомобільного слалому України.
Переможців у перегонах було 15: по три авто в кожному класі. Вони отримали пам’ятні кубки, грамоти та грошові винагороди, адже призовий фонд склав 15 тис. грн.
–          Кожен зареєстрований учасник перегонів сплачував стартові внески – по 100 грн. за кожен клас. Вони й пішли у призовий фонд. Також допомогли спонсори. Єдиний момент, котрий залишив  в душі неприємний осад – доводилося просити людей відійти з проїжджої частини та місць, де глядачам бути недозволено. Адже правил безпеки на автоперегонах потрібно дотримуватись!

Люба Вовк, “Погляд” фото  Св’ятослав Журовський

-1 thoughts on “На аеродромі Тернополя «літали»… автомобілі

Коментарі вимкнені.