Через Януковича львівським «свободівцям» шиють «груповуху»

Прокуратура Львова порушила кримiнальну справу за фактом групового порушення громадського порядку пiд час приїзду до міста президента Вiктора Януковича.

Про це повiдомили агентству “Iнтерфакс-Україна” у прокуратурi Львiвської областi.

За даними прес-служби, прокуратура Львова проводила дослiдчу перевiрку подiй 11 квiтня 2011 бiля Палацу науки i технiки Львiвської залiзницi, де вiдбувалося засiдання регiонального комiтету з економiчних реформ пiд головуванням Януковича.

У зв’язку з цим спiвробiтники органiв внутрiшнiх справ тимчасово обмежили доступ стороннiх осiб до територiї поблизу палацу. Як стверджують у прокуратурi, незважаючи на законнi вимоги спiвробiтникiв мiлiцiї, близько 80 осiб “почали органiзований наступ на мiлiцейський кордон, щоб прорвати його i несанкцiоновано потрапити до мiсця проведення засiдання регiонального комiтету з економiчних реформ”.

У повiдомленнi прокуратури йдеться, що «вiдновити громадський порядок» вдалося лише пiсля залучення резервних сил батальйону мiлiцiї особливого призначення “Беркут”, якi вiдтiснили учасникiв мiтингу з територiї обмеженого доступу .

Узв’язку з цим прокуратура ухвалила рiшення про порушення кримiнальної справи за ознаками статтi 293 ККУ (групове порушення громадського порядку).

Розслiдування справи доручено слiдчому управлiнню ГУМВС у Львiвськiй областi

Коментарі вимкнені.